• Autor
    Članci
  • Član 3.908

    Završila sam TMF, smer biohemijsko inženjerstvo i biotehnologija, pa me interesuje da li sa ovom kvalifikacijom mogu da konkurisem za posao sanitarnog inspektora.

    Član 6.379

    I ja sam u slicnoj poticiji (farmac. ing. sa TF) pa sam nesto trazila i gledala… Cini mi se da je za sanitarnu inspekciju zaduzeno ministarstvo zdravlja, a da se kao inspektori mogu zaposliti medicinari i poljoprivrednici (veterina ili fito). Ako gresim neka me ljudi isprave, obradovacu se :-)
    http://www.zdravlje.gov.rs/showpage.php?id=266

    Član 3.908

    To sam i ja mislila,ali sam naletela na neki stariji konkurs gde su bili navedeni sledeći uslovi: Medicinski fakultet, Građevinski fakultet (odsek za planiranje i građenje naselja ili odsek za hidrotehniku), Arhitektonski fakultet ili Tehnološki fakultet (prehrambenog smera). Pored toga u odseku za sanitarni nadzor u Nišu ima zapošljenih дипл.инж.заш.жив.средине,дипл.инжењер технологије(bez navedenog smera), pa po toj logici pretpostavljam da može. Bila bih zahvalna ako bi neko ovo mogao da potvrdi.
    http://www.nis.okrug.gov.rs/src/Sanitarna-inspekcija-28-c47-content.htm

    Član 4.019

    U prvu ste , za sanitarnu inspekciju je zaduzeno ministarstvo zdravlja. Kao sto mozete videti, na sajtu ministarstva zdravlja ,(http://www.zdravlje.gov.rs/showpage.php?id=266)-nadležnosti i poslove koje obavlja sektor za sanitarni nadzor. Prema postojećem zakonu o sanitarnom nadzoru , poslove sanitarnog inspektora mogu obavljati lica iz clana 24. istog zakona – http://www.zdravlje.gov.rs/tmpmz-admin/downloads/zakoni1/zakon_sanitarni_nadzor.pdf

    „Poslove sanitarnog inspektora moze da obavlja: doktor
    medicine sa specijalizacijom iz epidemiologije ili higijene, doktor
    medicine, diplomirani inzenjer tehnologije (prehrambenog odseka),
    diplomirani inženjer arhitekture, diplomirani građevinski inženjer (odsek
    za planiranje i građenje naselja i odsek za hidrotehniku) i diplomirani
    prostorni planer.
    Pojedine manje složene poslove sanitarnog inspektora može da
    obavlja i viši sanitarni tehničar.“
    Međutim , taj posao obavljaju i specijalisti sanitarno- ekološkog inženjerstva zbog veoma dobrog poznavanja epidemiologije , zakonodavstva , standarda( pre svega haccp sistema i 22000 standarda) , javnog zdravlja , građevinskih karakteristika objekata …. Međutim za to radno mesto je uglavnom presudna veza kao i za mnoga radna mesta u Srbiji, tako da …

    Član 6.379

    Lepa vest da se sa prehrambenim smerom moze prijaviti, ja sam mislila da je iskljucivo veterinarski (za namirnice zivotinjskog porekla) i fito (za biljno poreklo namirnica), a ako imaju sanse i tehnolozi to je jos bolje. Obeshrabrujuca cinjenica da je neophodna veza, ali tu smo gde smo. A i sigurna sam da se tamo ne ide direktno sa fakulteta bez ikakvog iskustva, pa ni prodavca u butiku niko nece bez „iskustva“, kamoli inspektora…

    Član 4.385

    Za sanitarnog inspektora je potrebna jaka veza i bez tog ništa. Iskustvo nije neophodno, ali bez nekog da vas „pogura“ nemojte ni da sanjate o poslu sanitarnog inspektora. Verujte mi, znam…

    Član 6.556

    Dobar dan i srdacan pozdrav svima.. Zanima me, da li neko zna, sta je potrebno od dokumentacije za osnivanje privatne mini klanice za tovne pilice. Hvala, prijatan dan.

    Član 34.209

    Ja sam zavrsio visu medicinsku, za sanitarca. Na pocetku su nam rekli da bez specijalizacije mozemo da sanjamo o poslu inspektora. Razmisljali smo po sistemu kad zavrsimo 3 sto ne bi i jos jednu. E onda je nastao haos u drugoj godini. Tek tad smo saznali ko su zapravo sanitarni inspektori i koji su uslovi potrebni. Najblaze receno-lagali su nas. Doduse, nisu znali da nam objasne po cemu se razlikuju poslovi sanitarnih inzenjera i specijalista. Visi sanitarni tehnicari su pomocnici inspektora u pojedinim poslovima, specijalisti se ni ne pominju. Bitno je da se uzme 120 000 i dobije diploma koja nije priznata. Nigde se ne trazi. Tako da, da budemo nacisto-postoji jos uslova, a i osobe koje su zavrsile navedene fakultete, ne rade u inspekciji. A to su tek posebene price. Ako imate vezu-radice te.

    Član 12.142

    Poštovani,

    za posao sanitarnog inspektora potrebna vam je „debela“ veza, koja u kombinaciji sa partijskom knjižicom daje garantovan uspeh – dobijanje radnog mesta na poziciji sanitarni inspektor! Tako se to radi u socijalnom eksperimentu zvanom država Srbija!

    Član 119

    Koje još poslove može da obavlja prehrambeni tehnolog? A da ne znamo…

    Član 12.142

    Jelena
    Član 11903-11-2022

    Koje još poslove može da obavlja prehrambeni tehnolog? A da ne znamo…
    Može da fingira poslove prehrambenog tehnologa u polufantom firmicama, koje često imaju samo jednog (i brojem (1)) zaposlenog i pečat! I kao takve egzistiraju! Takvih „firmi“ manje je po Beogradu i njegovoj užoj i široj okolini gde je smešteno jedno 98% šatro privredne „aktivnosti“ zemlje no u dubljoj i dubokoj unutrašnjosti Srbije česta su pojava!

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.