• Autor
    Članci
  • Član 48
    Član 48

    Molim vas da mi pomognete.

    Dobila sam zadatak da napišem seminarski rad na temu „Skladišta za potrebe ambalaže i upakovanih poljoprivredno – prehrambenih proizvoda“ pa već neko vreme pokušavam da na Internetu nadjem neku literaturu u vezi toga i uspela sam da pronadjem samo jedan tekst koji se delimično odnosi na to.

    Ako neko zna gde bih mogla da se informišem o ovim stvarima (ili neki link) neka napiše ovde.

    Svaka pomoć je dobrodošla.

    Hvala unapred.

    Glavni urednik

    O tvojoj temi možeš naći podataka u Principima konzervisanja namirnica od Martina Vereša (https://www.tehnologijahrane.com/literatura/principi-konzervisanja-namirnica). Nna našem jeziku malo šta ima o toj temi, bar koliko ja znam. Malo sam tražio po netu i evo ti nekih ključnih riječi: Food Storage Guide . . . Answers the Question . . . u ovom tekstu možeš naći mnogo podataka.
    Ili iskoristi podatke sa sajta FAO-a : Fruit and vegetable processing by Mircea Enachescu Dauthy

    Član 48

    Hvala Vam na odgovoru koji ste dali, bili ste od velike pomoći. Medjutim, imam novi problem.

    Da ne bih otvarala novu temu, postaviću svoj novi problem ovde.

    Profesor na predmetu „Tehnologija konditorskih proizvoda“ mi je zadao da napišem rad na temu „Tehnološki postupak proizvodnje gumenih bombona“. To i ne bi bio tako veliki problem da on nije insistirao na tome da se ne koristi štampana literatura (knjige i časopisi), već da se kompletan rad napiše koristeći Internet sajtove. Ja za sada nisam uspela da nadjem ni jedan delić stvari koje bih stavila u rad, pa Vas molim da mi pomognete sa nekim linkovima.

    Unapred se zahvaljujem na pomoći i razumevanju.

    Član 123

    Vezano za tvoj seminarski rad o skladištima predlažem ti da pogledaš po pravilnicima koji regulišu minimalne tehničke uslove skladišnih prostora.Ukoliko šta nađem poslat ću ti stranicu, a ako imaš kakvih pitanja tu sam budući da sam radila fabrici iz prehrambenog sektora koja se bavila preradom poljoprivrednih dobara i naravno skladištila ih te ti mogu dati savjet iz prakse.

    Pozdrav.

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.