• Autor
    Članci
  • Član 950

    Upisala sam specijalisticke studije iz mikrobiologije hrane, treba da bolazem ispit „Toksikoinfekcije“, koja mi je potrebna literatura za taj ispit?Inace nisam tehnolog, tako da nemam kome da se obratim.
    Profesorica mi bas i nije definisala tacno koju literaturu treba da koristim (navela mi je samo neke teze po kojima bi trebala spremati ispit).

    Član 428

    Probaj da te teze ukucas u google scholar-u ili u google book-u, na engleskom !!!

    Član 123

    Od knjiga ti predlažem ovu za početak kako bi se upoznala sa osnovama Mikrobiologija hrane, R. Žakula, Tehnološki fakultet, Novi Sad, 1980., budući da je starijeg datuma morat ćeš informacije proširiti sa saznanjima novijeg datuma o mikrobiologiji hrane (tj. mikroorganizmima uzročnicima toksikoinfekcija). Na google imaš masu tekstova o alimentarnim toksikoinfekcijama i intoksikacijama kao i o uzročnicima takvih trovanja hranom. Knjiga novijeg datuma koja se prevashodno odnosi na biološke kontaminante hrane jeste priručnik kojeg je izdala Hrvatska agencija za hranu i odličan je (www.hah.hr).Također na books.google.com/books možeš naći dosta knjiga koje se odnose na kvarenje hrane (food spoilage, food poisoning, pathogen bacteria, food microbiology, toxicoinfection ovo su ti neke od ključnih riječi koje možeš koristiti prilikom pretraživanja)ali samo da znaš da na toj stranici imaš cenzurisanog sadržaja al opet ono što je transparentno može koristiti. Također i na ovoj stranici (Tehnologija hrane) imaš dobrih tekstova na tu temu pod poglavljem Mikrobiologija a također na temu bakterija kao uzročnika kvarenja hrane se razgovaralo i na forumu.

    Pozdrav.

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.