Reklama
 • Autor
  Članci
 • Član 1.560

  Postovani forumasi.

  Treba mi vasa pomoc. Imam manju kolicinu borovnice koju bih osusila, problem je u tome sto ne znam kako to ide, da li treba da se dodaje nesto od aditiva da se ona ne bi ubudjala? Hvala

  Član 451

  Od aditiva nista ne treba da se dodaje. Borovnica nece niposto da se ubudja ako se pravilno osusi. Postoje dva nacina susenja: konvektivni i kombinovani. Ja zagovaram ovaj drugi nacin jer daje bolji randman i daleko bolju organoleptiku. Plod bude osusen, ali ne i cvrst i sparusen vec socan. U svemu ovome kljucna stvar je susnica koju treba pazljivo odabrati. Kada se odabere dobra susnica onda se odredjuju parametri susenja. Borovnica je jako osetljiva i parametri ne smeju biti suvise agresivni.

  Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

  Član 37.411

  Postovanje

  Kako ne mogu pronaci adekvatnu temu za moje pitanje, nadovezujem se na ovu temu. Ove godine smo posejali konoplju koja bi se uskoro trebala vrsiti, cvet sa semenom, da li neko ima informacije gde bismo mogli osusiti cvet nakon vrsidbe, iznajmljivanje susare ili usluzno susenje?

  Hvala vam na pomoci

  Pozdrav Ruzica

  Član 10.345

  Pozdrav Ruzice,

  Kao prvo koje su kolicine u pitanju sto treba da se osuse,

  javi te se da se dogovorimo ja imam veliku susaru za rinfuzno susenje. tel. 063/587-203, Pozdrav

  Član 37.411

  Postovani Pero

  Posto smo mi ove godine poceli sa proizvodnjom konoplje na povrsini od 2,5 jutara u Sremu, Novi Slankamen a zivimo u inostranstvu mislili smo da ovim putem na forumu obratimo za neku vrstu pomoci za sušenje.

  pozdrav

  ruzica

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.