• Autor
  Članci
 • Član 20.564

  Zovem se Velja Radojičić. Diplomirani sam inžinjer prehrambene tehnologije biljnih proizvoda. Diplomirao sam na Poljoprivrednom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Radio sam u Savi, u Bijeljini, 6 godina. 1980. godine prelazim da radim u fabriku Dunđerski u Prokuplju. 1982. godine sam određen da izgradim fabriku Hisar u Prokuplju. Projektovao sam i izgradio fabriku Hisar, nabavio celokupnu opremu za fabriku, uspostavio proizvodnju i obučavao zaposlene. 35 godina sam radio u fabrici Hisar. Sada sam u penziji i bavim se savetovanjem, nabavkom opreme, obukom kadrova, puštanjem opreme u rad…….
  2017. godine sam uspostavio proizvodnju preko 40 proizvoda u kompaniji Inter Komerc iz Rače.Džem od jagoda i kupina i kompot od kruske viljamovke koje sam napravio u kompaniji InterKomerc iz Rače su dobili prvu nagradu na sajmu hrane u Beogradu.nagrada sa sajmaNagrada za dzem od kupina - prehrambeni tehnolog Velja Radojicic Nagrada za kompot od kruske viljamovkeOvo su proizvodi koje sada proizvodi Inter Komerc iz Rače:
  http://www.interkomercraca.rs/proizvodi_pasterizovano.htmhttp://www.interkomercraca.rs/proizvodi_dzemovi.htmhttp://www.interkomercraca.rs/proizvodi_smrznuto.htmhttp://www.interkomercraca.rs/proizvodi_sirup.htmhttp://www.interkomercraca.rs/proizvodi_ajvari.htm
  Znam da organizujem proizvodnju:

    kompota, ljuštenog i neljuštenog

   

    džemova

   

   kandiranog voća

   

    voćnih punjenja

   

    termostabilnih marmelada

   

    kašastih sokova

   

    voćnih sirupa

   

    sirupa za osvežavajuća bezalkoholna pića

   

    pasterizovanog voća, (višnje, šljive, jabuke)

   

    voćnih salata

   

    prerada šumskog voća

   

    pasterizovanog povrća, (kornišon, fileta paprike, list paprike, paradajz paprika, paprika punjena kupusom, mešana salata, cvekla, feferona, paradajz koncentrat, kečap, ajvar, sterilisani đuveč, sterilisana boranija, sterilisana mrkva i grašak, pečurke)

   

    smrzavanje voća i povrća

   

    sušenje voća i povrća

   

   eurokrema

  Obučen sam za sledeće:

   Projektovanje prostora za preradu

   

   Projektovanje tehnologije

   

   Izbor opreme za preradu

   

   Izbor sirovine

   

   Pustanje opreme u rad i obuka  osoblja za proizvodnju

   

   Obuka osoblja za kontrolu kvaliteta

   

   Izrada normativa i kalkulacija

   

   Izrada proizvodjackih specifikacija

   

   Izrada receptura, deklaracija i nutritivnih tablica

   

   Obuka osoblja za primenu ISO  i iHACCAP standarda

  +381 63 411 973 , preradavip@gmail.com
  Ispod u videu možete da vidite reportažu televizije Jasenica o fabrici Interkomerc u kojoj sam uspostavio celokupnu proizvodnju u 2017. godini za preko 40 proizvoda.

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.