Reklama
 • Autor
  Članci
 • Član 2.531

  zasto nema nista o etericnim uljima ,a zene jako vole skupe proizvode

  Član 2.597

  Hitno bih molila pomoć u savladavanju tehnologije ulja…skripte ili literaturu u elektroničkom obliku.Hvala!

  Član 10.006

  Hitno mi je potreban materijal za izradu maturskog rada na temu“Dobijanje suncokretovog ulja presovanjem“,najbolje bi bilo od Marijana Raca“Tehnologija masti i ulja“,unapred zahvaljujem!!

  Član 11.489

  Potrebna mi je pomoc i literatura vezana za tehnologiju izrade majoneza bez jaja (lagani)

  Član 19.404

  Poštovanje,Ja sam novi član i interesuje me tehnologija proizvodnje ulja od semenki grožđa, unapred hvala

  Član 12.314

  Rale,

  ako moze tvoj mejl i sve ces dobiti po pitanju uproizvodnje ulja od semenki grozdja

  Član 18.175

  Može li mi netko prosljediti bilo kakav materijal vezano za ulje čorokota, (svojstva iprimjena u kozmetici) ili bilo koji dobar link. Hvala puno. * dragana_maric9@hotmail.com *

  Član 18.052

  Potrebna mi je lit. na temu regeneracije konzumiranog ulja uz pomoc zeolita kao adsorbensa…zahvaljujem na bilo kakvoj pomoci.

  Član 19.768

  Pozrav svima
  da li neko moze da mi prosledi sajt ili link o pripremi ulja od bilja kao i koji uslovi su potrebni za proizvodnji
  pozdrav

  Član 19.768
  Član 21.698

  Potrebni su mi saveti oko uslova, tehnologije i svega ostalog za proizvodnju hladno cedjenih ulja.

  Pozdrav Andrija.

  Član 12.314

  Gosp Andije dajte vas e mail

  Član 18.175

  Gospodine Djoko

  meni su takoder potrebni podatci o hladno presanim uljima; odnosno fizikalna svojstva hladno cjedjenih ulja lana i bundave.  Unaprijed Vam hvala

   

  dragana_maric9@hotmail.com

  Član 23.923

  Ja bih vas molila ako mozete da mi posaljete literaturu za hladno cedjena ulja od semenki grozdja, kostice kajsije i ploda divlje ruze. Puno vam hvala jer mi je svaka pomoc dobrodosla.

   

  Moj mejl je

  olja276.09@gmail.com

  Član 23.251

  Molila bih vas da mi prosledite iskustva, savete i literaturu za proizvodnju hladno cedjenih ulja i ukoliko imate saznanja gde se literatura o tehnologiji hladno cedjenih ulja može nabaviti.

  mail : B.maljkovic@hotmail.com

  Hvala vam na pomoći

  Član 19.079

  za clana br. 2597……..XVIii poglavlje, Ing Bogdan Vajagic, “ Prirucnik za hem. ispitivanje materijala“. Poglavlje obuhvata kontrolu ulja od uzimanja uzoraka pa nadalje

  Član 24.393

  ako može pomoč o proizvodnji ulja od koštica grožđa tehnologija i slično .molim pošaljite na .                             gojko.soldo@hotmail.com

  Član 24.727

  Hteo bih cediti lesnik radi dobijanja ulja pa me zanima procedura tj. tehnologija.Imam neku presu zakoju nisam siguran da bi mogla posluziti.Ako ima neko neki savet ili literaturu, bio bih zahvalan.

  moj mail je :

  radovancevic.A@hotmail.com

  Član 24.610

  Poštovani,

  Predlažem da se ispomažemo objavljujući adrese gdje se može naći dobra literatura iz oblasti dobijanja eteričnih i hladno cijeđenih ulja.

  Mene lično zanima tehnologija za dobijanje ulja od divljeg origana, obizorom da ga u mom kraju ima prilično.

  moj mejl je :

  slobor@t-com.me

  Član 25.057

  Pozdrav,

  Zanimaju me tehnologije proizvodnje ulja od zelenih biljaka (npr.bosiljak, menta, origano, zalfije, persuna, ruzmarina, lovorovog lista) i tehnologije proizvodnje ulja od
  sjemenki i orašatog voća (npr. sjemenka kajsije, oraha, lješnjaka, bibera, sjemenki grožđa itd..)

  Ako je neko u mogućnosti da mi proslijedi bilo kakav materijal bilo bi mi od velike pomoći

  Moj mai : dino_maglaj@hotmail.com

  Član 25.508

  Poštovanje, novi sam član i interesuje me tehnologija i oprema za proizvodnju ulja od semenki grožđa,

  unapred hvala

  E-mail: kotlica@gmail.com

  Član 25.519

  Postovani,interesuje me tehnologija etericnih ulja od persuna,kamilice,nane. Ima li neko bilo kakve informacije. Unapres zahvalan.

  Član 451

  Pozdrav svima.

  Vidim da vlada veliko interesovanje za dobijanje etericnih ulja od domacih sirovina. Etericna ulja su jako skupa na inostranoj sceni. Bavio sam se dobijanjem etericnih ulja iz lista Lorbera, Kamilice, Kleke, Mente. Zainteresovanima mogu pomoci sa svojim iskustvom. Nije mi poznato da postoji adekvatna literatura, osim jedne knjige sa novosadskog univerziteta, ali je knjiga pisana visokostrucno sa puno formula i slozenih proracuna. Da bi se dobilo dobro i dovoljno etericnog ulja najbitnije su 2 stvari: na vreme ubrana i dobro ocuvana sirovina i adekvatna oprema. Ostalo nije tesko.

  Pozdrav. Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant, 062-8286083, 064-1941083; milivoje53@gmail.com

  Član 21.698

  Potrebni su mi saveti oko uslova, tehnologije i svega ostalog za proizvodnju hladno cedjenih ulja. Pogotovo za ulje od kostica sljive i kajsije, kao i pametan, tj. lak nacin odvajanja semenki grozdja od ostatka zrna.

  Pozdrav Andrija. Moj mail andrijanac007@gmail.com

  Član 451

  Andrija,

  na ovom forumu su upetljana hladno cedjena masna ulja i etericna ulja. To su sasvim razlicite kategorije ulja. Dobijaju se na potpuno razlicite nacine i sluze u potpuno razlicie svrhe. Pretpostavljam da Vas interesuju hladno cedjena masna ulja iz semenki voca, prvenstveno iz semenki sljive i semenki grozdja. Da bi se dobilo takvo ulje potrebna su cetiri velika koraka: 1.- Odvojiti semenku potpuno cistu i suvu od mezokarpa voca. To se radi pomocu adekvatnih pasirki. Rade se kod nas. 2.- Drobljenje semenki se radi u specijalnim uredjajima gde se onemogucuje pristup kiseoniku da nebi doslo do oxidacije ulja. Takve masine mogu da se rade kod nas. 3.- Prese za cedjenje ulja. Takodje je izvodljivo kod nas ih napraviti. 4.- Separatori za preciscavanje. Takodje i ovakve prelivne separatore je moguce napraviti kod nas. Pravljenje masina, kao i sam tehnoloski postupak moraju da budu izvedeni na visokom nivou. To je uslov da se dobije visoko cenjeno ulje dobrog kvaliteta.

  Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 064-1941083,062-8286083

  Član 21.698

  Hvala, Milivoje

  U pravu ste, to me interesuje. Recite mi još i ovo, da li se jezgro kad se izvadi iz koštice i osuši da izgubi vlagu, prevpresovanja,  odnosno cedjenja, samelje ili se presuje celo? I da li ti separatori služe za preciscavanje ulja, tj. Da se odstrani talog?  Hvala unapred

  Član 451

  Andrija,

  ako se jezgro izvadjeno iz kostice duze civa do cedjenja ulja ono se se svakako osusiti i izgubiti nesto vlage. No to nije dobro raditi jer moze doci do oxidacije ulja, a to se poznaje po uzeglom ukusu. Tada ulje vise nije za upotrebu. Dobro ga je odmah po mogucstvu preradjivati i to tako sto se jezgro predhodno izdrobi, nikako samelje. Tu se koristi i nesto vruce voda koja ce se kasnije putem separacije preko prelivnih sudova odvojiti. Takodje na isti nacin se i talog odvaja.

  Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant

  Član 33.247

  Prodajem tamne staklene bočice zapremnine  10ml, 20ml, 30ml i 50ml  sa odgovarajućim čepom u  obliku kapaljke, purera ili spreja.   Čep/sprej je bele boje.   Bočice su idealne za pakovanjepropolisa, tinktura kao i drugih alkoholnih ili uljanih rastvora.   Staklo je tamne smeđe boje.   Sastavljeno od prirodnih materijala, sigurno pri upotrebi, estetski lepo, ekološki i higijenski čisto. Štiti proizvode od spoljašnjih uticaja, ne menja ukus a ni miris proizvoda. Robu šaljem na vašu adresu, plaćanje pouzećem. Bočica 10ml  –      11 din  po komaduBočica 20ml  –      12 din  po komaduBočica 30ml  –      14 din po komaduBočica 50ml  –      15 din  po komaduČep(kapaljka/pourer) – 7 din po komaduSprej-raspršivač –  24 din po komaduMoguća je kupovina odvojeno bočice ili samo čepova i sprejeva.   Za veću količinu odobravamo dodatni popust. 

  Član 21.698

  Pošaljite kontakt za bočice.

  Član 33.247

  Kontakt:

  drakulic.ambalaza@gmail.com

  0628192864

  Član 38.497

  Pozdrav

  Vidim da je tema dosta stara ali zanima me tehnologija proizvodnje hladno cedjenih ulja od bundeve i kostica grozdja. Ako neko ima literatimuru,link bilo sta… mail je pjetlovic.mgf@gmail.com

  Hvala

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.