• Autor
    Članci
  • Član 14.268

    Poštovani,

    zna li neko šta treba staviti da bi kakao krembio termostabilan i pogodan za pekarstvo.

    Član 9.931

    Da bi krem koji koristis u pecivima bio termo stabilan moras smanjiti ulje u samoj izradi krema a pojacati biljnu mast.Ako se bavis proizvodnjom krema znaces o cemu pricam.Poz.

    Član 14.268

    Dragomire, hvala Vam puno na odgovoru. To što ste naveli već radim, ali ipak krem nije dovoljno termostabilan, pa sam se pitao može li se još nešto dodati da bi bio bolji. Pozdrav

    Član 9.931

    Pkusaj da dodas odredjenu kolicinu biljne masti koja ima naziv OKI/CBS mozes da je nabavis u veleprodaji Karlito u Beogradu.Ta biljna mast ima vecu tacku topljenja pa vredi pokusati.Poz.

    Član 14.268

    cbs je mast za šećernu tablu?

    Član 9.931

    Za kako krem tablu ali mozes da dodas 10-20 procenata nje da bi dobio vecu tacku topljenja krema,pokusaj nemas sta da izgubis.

    Član 14.268

    Dragomire, hvala vam puno na savjetu. Pokušat ću mapraviti to što ste predložili.

    Član 451

    Da bi se dobio dobar termostabilni krem nije odlucujuca kombinacija ulja i vrste biljnih masti. Tu utice dosta faktora, kako u sastavu tako i u nacinu izrade  Znam da napravim dobar termostabilni krem. Samo nemojte, molim vas, da mi trazite recepturu. Receptura nije tajna, ali nije odlucujuca. Mnogo grese oni koji misle da je sama receptura dovoljna i dalje sve mogu sami. Oni obicno trpe najvece neuspehe. Da bi se napravio dobar krem moram ja da ga prvi put napravim. Ostalo posle mozete sami.

    Pozdrav od Milivoja Jovica

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.