• Autor
    Članci
  • Član 137

    Malo sam istraživao u vezi ovog pitanja. Evo šta kaže zakon.

    Uz odredbe
    [list]

  • Zakona i
    Pravilnika o opštim sanitarnim uslovima i
    Pravilnika o higijenskim uslovima koji se odnose na zaposlena lica,
  • [/list]
    za utvrđivanje ispunjenosti posebnih sanitarnih uslova u objektima u kojima se obavlja zdravstvena delatnost primenjivaće se i

    Pravilnik o uslovima za obavljanje zdravstvene delatnosti u zdravstvenim ustanovama i drugim oblicima obavljanja zdravstvene delatnosti („Sl. glasnik RS“, br 2/2000);

    Pravilnik o sanitarno-higijenskim uslovima za objekte u kojima se obavlja proizvodnja i promet životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe („Sl. glasnik RS“, br. 6/97 i 52/97), ali i drugi pravilnici kojima se bliže propisuju sanitarni uslovi u zavisnosti od namene i vrste objekata u oblasti proizvodnje ili prometa životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe.

    Pravilnik o razvrstavanju, minimalnim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata („Sl. glasnik RS“, br. 66/94 i 3/95 – ispr.).

    Pravilnik o bližim sanitarno-higijenskim uslovima za objekte za održavanje lične higijene („Sl. glasnik RS“, br. 17/2000).

    Problem je što u onom Pravilniku o sanitarno-higijenskim uslovima za objekte u kojima se obavlja proizvodnja i promet životnih namirnica ne piše ništa za namirnice životinjskog porijekla (ne odnosi se na njih), a u Pravilniku o opštim sanitarnim uslovima opet ne piše ništa eksplicitno za uslove za objekte za animalne namirnice. Pogledao sam pravilnike za pojedine grane (mlijeko, meso) opet ni tamo nisam našao nikakav podatak za objekat. Raspitaću se još.

Član 137

INTERESUJE ME DA LI HLADNJACE ZA MLECNE PROIZVODE KONTEJNERSKOG TIPA
IMAJU ZAHTEV ZA DIMENZIJAMA.
POSTOJI HLADNJACA DIMENZIJA VISINA 2,8 METRAxSIRINA3.8xDUZINA 10 METARA KOJU HOCU DA KUPIM I MOZE LI DA ZADOVOLJI USLOVE STANDARDA.
UKOLIKO NE MOZE,DA SE NE IZLAZEM TROSKOVIMA.

POZDRAV.

Glavni urednik

Naslov sam promjenio da bi bolje upućivao na sadržaj teme.

Prema pravilniku o sanitarnom nadzoru
Skladišta se lociraju na deonicama pristupačnim za nesmetan istovar i utovar životnih namirnica i moraju imati unutrašnju visinu od najmanje 2,80 metara.

Prema tome objekat, za koji ste pitali, odgovara standardima.

Član 53

da li to vazi za sve hladnjace, susretao sam se sa komorama koje su visoko oko 2-2.1 a koriste ih za smrznuto testo ili slicno?

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.