• Autor
    Članci
  • Član 1.896

    Možemo li spriječiti „oksidaciju“ kečapa ako ga punimo u PP boce u MAP (Modified Athmosphere Packaging) pri temperaturi od 85 stepeni a ne hladimo.

    Član 1.952

    Ima li neko literaturu o preradi paradajza, proizvodnji soka od paradajza, pelata, sušenog paradajza i drugih proizvoda od paradajza.
    Molim vas za pomoc!

    Član 2.530

    zoko ja sam tehnolog u fabrici za proizvodnju kečapa i paradajz pirea , i mogu ti reci da ne bi smela da vršiš punjenje kečapa u PET boce od 1 litar i pola litra bas ybog oksidacija i stavranja gasova, jer pri tome može doći do oksidacije i stvaranja gasova pri čemu nastaje bombaža.

    Član 2.533

    Mirsada, ja vam preporucujem za izradu soka od paradajza da se obratite proizvodjacu stabilizatora koji se koriste u prehrambenoj industriji.Oni ce vam dati i aplikacijsku recepturu.Vi je mozete korigirati prema svojim mogucnostima.

    Član 2.455

    Da li postoji mogucnos da stupimo u kontakt oko recepture za kecap? Naravno za novcanu nadoknadu.Pisite na e-mail rasic09@live.com

    Član 4.959

    I jos nesto nije inzinjer naveo da je ,PET kao materijal namenjen iskljucivo za hladna pica>tecnosti do 30 stepeni,vama treba prehrambena poli etilenska ambalaza,eventualno mozete raditi ketchup u pet ali tehnoloski postupak utvrdjujete na hladno,znaci dodavanjem aditiva kao sto to radi polimark a ako cete prizvod termicki obradjivati kompletno vam treba i procesna oprema driga itd itd inace poli_etilen=tetrahlorid kada se toci na vruce je otrovan

    Član 7.171

    U prvom postu se piše o polipropilenu PP, koji može da se koristi kod toplog punjenja kečapa. Ukoliko su PP boce duvane koekstruzijom i sadrže i barijerni EVOH sloj, za gasove i svetlost, proizvod je dodatno zaštićen.

    Član 4.959

    Tako je ali je covek pitao kako da spreci oksidaciju,nemoze je spreciti posto je PP proziran nije zatamljen,cak i da tecnost ohladi u kasnijem lagerovanju proizvoda ce doci do oksidacije zbog svetlosti,posebno je pitanje da li se PP boca moze zatamniti ili, obojiti ali nema potrebe za tim posto vec postoje na trzistu boce ,koje su namenjene za svrhu ,za koju gospodin hoce da ih primeni

    Član 7.171

    Ja polazim od pretpostavke da ako se postavlja pitanje za PP boce, da već koriste iste (naravno, možda grešim). PP boce se svakako mogu bojiti.

    Član 4.959

    Pa tu ste Jelena u pravu verovatno,zoka poseduje takvu ambalazu, i ja sam tako predpostavio,ali ja mu aludiram na to da izbegava takvu ambalazu posto ,opet predpostavljam da ih nema mnogo na lageru,ali ako ih ima puno ili ako iste moze dobiti za male pare u sta sumnjam ,onda cemo ga usmeriti na pravi put ali ako je i tako onda su te flase vec kod nje ili njega tako da ih je naknadno nemoguce zatamniti

    Član 7.171

    Naknadno zatamnjivanje svakako se ne može izvesti. Jedino u slučaju da imaju svoju mašinu za duvanje i da samelju flše i ubace 30 % regrind + 70 % virgin mase i naprave nove uz dodatak boje. Ali da se više ne bavim pretpostavkama :)

    Član 4.959

    Tako je sve bi to ,dovelo te flase na extremno neisplativu ,finansisku liniju koja nebi verovatno, bila svrsishodna za ZOKU.

    Član 4.368

    Nudimo aditive za izradu antibakterijske ambalaze.Cenu ambalaze poskupljuje
    za 1% do 2%.Osim toga nudimo tehnologiju dezinfekcije i sterilaizacije
    proizvoda,ambalaze u toku proizvodnje odnosno punjenja.

    AMP-IDEAL
    063 809 59 04
    http://www.idealtehnologije.tk

    Član 14.487

    Pocituvani kolegi Tehnolozi

    Imam nekoliko Pitanja u vezi proizvodnja ketchup koj moze da mi Dade nekoj savet od svoe iskustvo.

    Član 12.142

    Marjan
    Član 14.48728-01-2023

    Pocituvani kolegi Tehnolozi
    Imam nekoliko Pitanja u vezi proizvodnja ketchup koj moze da mi Dade nekoj savet od svoe iskustvo.
    Poštovani,

    za sva pitanja koja se tiču proizvodnje kečapa možete se javiti na e – mail: damnjan.miletic@gmail.com

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.