• Autor
    Članci
  • Član 60

    gde mogu da se kupe kvasci za previranje voca za vocne rakije, npr od sljiva …

    i eventualno prehrana za kvasce?

    hwala … :)

    Član 2.794

    Vinski kvasci roda Sacharomices cerevisiae (proizvođač Lallemand) bi trebalo da odrade posao. Ne znam koja je količina u pitanju, možeš da se konsultujes sa Enovitisom iz Topole.

    http://www.enovitis.net/articles.php?cat_id=1

    Član 38.681

    Poštovani,

    na sajtu https://svezavino.com/ možete naći veliki izbor kvasaca, enzima, hrane za kvasce i ostalih enoloških sredstava koja su Vam potrebna za proizvodnju rakije, ali i vina. Svo poručivanje se vrši online

    Član 451

    Za previranje vocnih komina za rakije nisu nuzni tzv selekcionisani kvasci, pa ne treba ih kupovati, pogotovu sto nisu jevtini. Radio sam sa njima a i bez njih sa tzv spontanom mikroflorom. Na ovaj drugi nacin dobijao sam bolje rezultate. Spontana mikroflora iz vazduha ima u sebi vise vrsta i sojeva mikroorganizama. Tzv „divlji“ kvasci daju specificne jako prijatne pa samim tim i pozelje arome. Ali raditi na ovaj nacin treba biti jako oprezan i dobar znalac. Jako je bitan sastav komine i narocito temperatura. Dobra fermentacija podrazumeva dobro upravljanje temperaturom fermentacije. Treba se posebno cuvati bakterija, narocito u pocetku.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.