Reklama

U Vojvodini je prikupljeno oko 20.000 potpisa protiv uzgoja genetski modifikovanih organizama (GMO).

Dvomesečna kampanja „Misli srcem, jedi zdravo, stop GMO“, koju su sproveli Zeleni Srbije, završena je performansom puštanja balona u centru Novog Sada, nakon što je prikupljeno 15.000 potpisa u tom gradu, a oko 20.000 na čitavoj teritoriji Vojvodine, saopštili su Zeleni Srbije.

Peticijom od Skupštine AP Vojvodine zahteva se donošenje Deklaracije za Vojvodinu bez GMO, čime bi se ona svrstala u red evropskih regiona i pokrajina koje su usvojile slične deklaracije, navodi se u saopštenju.

Zeleni Srbije ističu i da su za dva meseca psotali bogatiji za 4.000 novih članova i članica, i da se po tome vidi koliko građani podržavaju ideje Zelenih Srbije.

Predsednik pokrajinskog odbora Zelenih Srbije Goran Čabradi kaže da su to fantastični rezultati, i da imaju 20.000 potpisa za manje od dva meseca.

„Zahtev za usvajanje Deklaracije ćemo predati Skupštini Vojvodine u narednim danima i to će, prema našim informacijama, biti prvi put da je neka takva inicijativa predata pokrajinskom parlamentu, sa toliko potpisa građana“, rekao je Čabradi.

U saopštenju se najavljuje da će na sutrašnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije narodni poslanik i predsednik Zelenih Srbije Ivan Karić zatražiti da se na dnevni red republičkog parlamenta stavi Deklaracija za Srbiju bez GMO, koju je ta stranka predala još u februaru ove godine.

Na kraju saopštenja se ističe da Zeleni Srbije, kako se kaže, apeluju na sve predstavnike naroda u najvažnijem zakonodavnom telu da „uvaže volju građana i usvoje Deklaraciju za Srbiju bez GMO i na taj način zaštite poljoprivredu, ekonomiju i društvo u celini“.

Izvor: Tanjug

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">