Moto i cilj ovog, pre svega, poslovnog Sajma je „Utemeljenje robne marke etno proizvoda“. Krnjajić: ”Za sledeću godinu država je pripremila značajne subvencije za sve one koji se bave očuvanjem tradicije u pripremanju hrane”. Ulaznice koštaju 250 dinara, dok su ulaznice za grupne posete 150 dinara.

Na Beogradskom sajmu se od 27. do 30. novembra održava se 7. Sajam etno hrane i pića. Više od 300 izlagača iz zemlje i inostranstva predstaviće više od hiljadu različitih tradicionalnih proizvoda. Na štandovima će se i ove godine naći brojni prehrambeni proizvodi, pripremljeni po starim, specifičnim recepturama i na tradicionalan način – džem, slatko, med, kolači, peciva, hleb, pite, ajvar, suhomesnati proizvodi, različiti sirevi, kajmak, kisela zimnica, rakije, vina, sokovi, čajevi, pa do prepeličijih jaja, puževa, nojevog mesa ili tartufa u medu.

Moto i cilj ovog, pre svega, poslovnog Sajma je „Utemeljenje robne marke etno proizvoda“.

U zacrtane ciljeve spada i okupljanje proizvođača zbog zaštite geografskog porekla proizvoda, pomaganje u udruživanju zbog lakšeg izvoza, zapošljavanje ljudi širom Srbije, razvoj nerazvijenih opština, unapređenje poslovanja malih proizvođača.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Dejan Krnjaić je otvorio Sajam i najavio da će biti donet pravilnik o načinu pripremanja tradicionalnih jela. ”Za sledeću godinu država je pripremila značajne subvencije za sve one koji se bave očuvanjem tradicije u pripremanju hrane” kazao je Krnjaić.

Stručnjaci i ove godine izlagačima i posetiocima prenose dragocena znanja vezana za brendiranje proizvoda, zaštitu imena i geografskog porekla, receptura, uvođenje sistema kvaliteta, pravne zaštite, unapređenja pakovanja i načina plasmana.

Izlagači se uglavnom predstavljaju na grupnim štandovima regionalnih privrednih komora, zadružnih saveza, gradova i opština.

Sajam je dodatno biti obogaćen i izložbom rukotvorina, a poslednjeg dana će se održati i revija torti u organizaciji časopisa Naša praktika.

Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova, a na dan zatvaranja, u petak, 30. novembra Sajam će biti otvoren do 17 časova.

Uz popunjavanje registracionog lista ili vizit kartu, za poslovne posetioce ulaz je besplatan. Za zainteresovane posetioce ulaznice koštaju 250 dinara, dok su ulaznice za grupne posete 150 dinara. Parking se plaća 100 dinara na sat.

Izvor: Poljoprivreda.info, Đorđe Simović

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">