Reklama

Ministar polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić sastao se danas sa predstavnicima polјoprivrednih proizvođača i prerađivača u cilјu postizanja dogovora kako bi se protesti ratara okončali. Nakon dvočasovnog sastanka, koji je protekao u konstruktivnoj atmosferi, dogovor o višoj otkupnoj ceni suncokreta nije postignut.

“Očekivao sam da će se pokrenuti tržišna utakmica ali se to nije dogodilo”, rekao je ministar Glamočić i izrazio zabrinutost jer današnji sastanak nije doneo konkretno rešenje.

Ministar je naglasio da su polјoprivredni proizvođači i predstavnici industrija ulјa partneri koji treba da postignu najbolјi mogući dogovor, iako zna da su i jedni i drugi u teškoj situaciji. Ponovio je da Ministarstvo i država ne mogu da utiču na cenu kao i da je tržište mesto gde se svi bore za opstanak.

„Radikalizacija protesta nikom neće doneti dobro“, rekao je ministar Glamočić i dodao da će na gubitku biti svi a ponajviše naši građani ukoliko se protesti nastave.

U toku popodneva biće obavlјene konsultacije između predstavnika prerađivača. Polјoprivrednici su najavili radikalizaciju protesa ali su spremni i da ponovo razgovaraju.

Sastanku su pored ministra Glamočića prisustvovali u ime polјoprivrednika, Miroslav Grubanov, Ivan Vučković, Mile Zarin, Jan Husarik, Miroslav Bojanić, Jovan Simeonović i Petar Matijević. Ispred prerađivača, u razgovorima su učestvovali Enisa Stanković, „Invej“, John Chetucuti, “Victoria Group”, Slavica Kešelј iz „Dijamanta Zrenjanin“ i Aleksa Janičić, “Banat” Nova Crnja.

Izvor: http://www.mpt.gov.rs/

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">