Reklama

U Privrednoj komori Srbije održana je prezentacija medjunarodnog projekta koji ima za cilj da se omogući održivi razvoj institucija i kompanija kroz primenu EU standarda u oblasti bezbednosti hrane u proizvodnji, distribuciji i prodaji hrane

U Privrednoj komori Srbije održana je prezentacija medjunarodnog projekta ,,Bezbednost hrane u Jugoistočnoj Evropi“. Cilj prezentacije bio je da se firmama prikaže put do cilja kako da se poboljšaju uslovi proizvodnje i da se omogući održivi razvoj institucija i kompanija kroz primenu EU standarda u oblasti bezbednosti hrane u proizvodnji, distribuciji i prodaji hrane. Kako je rečeno, kombinacijom teorijskih predavanja i treninga zasnovanih na praksi, došlo bi se do potrebnih odgovora ciljnih grupa.

Govoreći o Medjunarodnoj fondaciji BalkanNet njen direktor Žan Stanoevski iz Skoplja je naglasio da je ona osnovana 2006. godine kao zajednička medjunarodna ekspertska mreža na inicijativu konsultanata, preduzetnika i predstavnika javnog sektora zemalja Jugoistočne Evrope. Po njegovim rečima članovi Mreže dolaze iz širokog područja privatnog, naučnog i javnog sektora. Sedište Fondacije je u Skoplju, u Republici Makedoniji. Osnivanje Mreže pomogla je nemačka vladina Agencija InWEnt kroz programe jačanja kapaciteta i programsko partnerstvo.

,,Naša misija je da delujemo kao platforma za transfer znanja i ekspertski centar za objedinjavanje ekonomske i tehnološke saradnje, da podstičemo medjunarodnu saradnju kao i da promovišemo uspostavljanje bliskih poslovnih odnosa izmedju zemalja jugoistočne Evrope i Nemačke i drugih zemalja Evropske unije. Jedan od naših najvažnijih ciljeva je promovisanje partnerstva privatnog i javnog sektora“ rekao je Stanoevski.

Prvi dogadjaj na realizaciji ovog projekta biće Medjunarodna konferencija o projektu koja će se držati u Skoplju 17 – 18. maja 2012. godine. Drugi dogadjaj će imati oblik radnog treninga i održaće se u Beogradu 8 – 9. juna 2012. godine. U okviru posete predvidjena je poseta jednoj firmi kako bi se prezentovala poseta inspektora iz perspektive auditora u skladu se principima HACCP sa elementima IFS/GMP/ISO 22001.

Izvor: PKS

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">