Reklama

Izvor: PKS

Srećna je zemlja koja može da proizvede dovoljno zdrave hrane za svoje stanovništvo, istaknuto na prezentaciji u PKS.

Država koja može da proizvede dovoljno zdrave hrane za svoje stanovništvo, pa čak i za izvoz, može da bude srećna zemlja. To je Srbija danas, jer na svojim prostorima može da proizvede dovoljno ovakve hrane. Ovo je izjavio sekretar Udruženja za poljoprivredu i prehrambenu industriju Privredne komore Srbije (PKS) Milan Prostran na prezentaciji najnovijih dostignuća na polju zdrave hrane u PKS. Prezetnaciju je organizovalo Udruženje za poljoprivredu PKS u saradnji sa Active SEE Project. Reč je i prirodnom biljnom vlaknu LuraLean koje smanjuje količinu masnoća u krvi, doprinosi gubitku težine, stabilizuje nivo šećera, poboljšava probavu i opštu otpornost organizma. Rastvorljivost LuraLeana omogućava mu praktično neograničenu primenu u prehrambenoj industriji. Po rečima Prostrana PKS je prepoznala nove tehnologije i progres koji one nude u prehrambenoj industriji pa je stoga i organizovala prezentaciju LuraLeana. On će postići svoj cilj jedino ako se njegovo delovanje prepozna u praksi.

Govoreći na prezentaiji drugi sekretar ambasade Japana u Beogradu Manabu Šođi je naglasio da zdrava hrana ima veliki udeo na tržištu najrazvijenijih zemalja sveta. Po njegovim rečima samo u Japanu u 2009. godine udeo zdrave hrane u ishrani imao je vrednost od 10 milijardi evra. On je ukazao na dobru sradnju Japana i Srbije, uz naglasak da dve zemlje imaju šanse za još veću robnu razmenu, posebno kada je hrana u pitanju. O rezultatima istraživanja o dimenzionisanju potencijalnog tržišta zdrave hrane u Srbiji govorio je direktor agencije Gallup profesor dr Srbobran Branković, koji je istakao da u ukupnoj smrtnosti stanovnika Beograda najveće učešće ima krvotok, a uzroci se nalaze u neadekvatnoj ishrani. O sastavu LuraLeana, njegovoj proizvodnji i primeni u ishrani kao funkcionisanju u svetu, govorila je direktor Centra izvrsnosti za istraživanje ishrane i metabolizma dr Marija Glibetić, a o primeni LuraLeana u proizvodnji funkcionalne hrane u Srbiji vlasnik i direktor firme BIOMELEMA Zoran Ilić. O proiozvodima na bazi LuraLeana proizvedenim u Srbiji i u svetu, njihovoj konkurentskoj prednosti i daljoj strategiji proizvodnje prisutne su upoznali predstavnik agencije COMPROSITE Milena Janjić i predstavnik Active SEE Project Miodrag Jakovljević.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">