Na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, proizvođač Stefan Pejčev korisnik projekta „Podrška proizvodnji organske hrane na jugu Srbiji“ koji sprovodi Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, dobitnik je pehara novosadskog sajma za očuvanje genetskih resursa dok je Centar za razvoj dobio zlatnu medalju novosadskog sajma kao zvanični izlagač ovih životinja. Na novosadskom sajmu, Stefan Pejčev izlaže autothonu vrstu karakačanskih ovaca.

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u okviru projekta “Podrška proizvodnji organske hrane na jugu Srbije” koji finansira Austrijska razvojna agencija ADA, učestvuje na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Na štandu Centra za razvoj koji se nalazi u Hali 1, Novosadskog sajma, svoje organske proizvode prezentuju korisnici projekta: preduzeća “Šumsko blago”, “Ana”, “Strela” i proizvođači Stefan Pejčev izlaže autothonu vrstu karakačanskih ovaca i Jagoda Stoimenova sa organskim kokošjim jajima.

Centar za razvoj prisutan je i na štandu asocijacije “Serbia organica” u Hali 4 gde predstalja projekat “Podrška proizvodnji organske hrane na jugu Srbije”.

Proizvodi koji se nalaze na štandu Centra za razvoj izazvali su posebnu pažnju posetilaca tako da je ovaj štand od posećenijih a korisnici projekta imali su prilike da razovaraju o konkretnom plasmanu svojih proizvoda u zemlji i inostranstvu.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu najveći je agrobiznis događaj u Srbiji, jedan je od pet vodećih sajmova u Evropi i 10 u svetu, prema podacima Eichberg Ag Trade Show Report iz 2010. godine. Sajam okupilja najznačajnije pojedince, udruženja i kompanije iz oblasti agrobiznisa koji predstavljaju proizvode i usluge iz više od 50 zemalja sveta. Ovogodišnji sajam svečano je otvorio premijer Ivica Dačić uz prisustvo ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Gorana Kneževića i drugih visokih zvaničnika Vlade Republike Srbije i grada Novog Sada.

Izvor: serbiaorganica.info

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">