U zemlji koju godinama potresa ekonomska kriza jedna kompanija uspešno posluje. I svake godine povećava proizvodnji, ali i profit. I to sve kroz – organsku proizvodnju.

Nakon što je osnovala kompaniju Čisto grčki u 2003. direktorka Sofie Tvarno ju je pretvorila u jednu od vodećih brendova organske masline, maslinovog ulja i feta sira. U njenoj kompaniji nema znakova ekonomskih problema koji potresaju Grčku – obrt je porastao za 20 procenata prošle godine.

”Želela sam potrošačima približiti naše proizvode”, kaže Sofie Tvarno, “ali ne pomoću uobičajenih marketinških trikova. Naš pristup prenosi poruku o zdravijem načinu života, navikama u ishrani i organskoj proizvodnji mnogo snažnije i mnogo lakše. Po mom mišljenju, potrošačima je na taj način mnogo lakše da se odluče između organskih i konvencionalnih proizvoda”.

Tvarno želi da promene u proizvodnji organskih i konvencionalnih proizvoda postanu još jasnije budućim potrošačima.

”U konvencionalnom sektoru se koristi natrijum hidroksid kako bi se zrenje maslina veštački ubrzalo. Ovaj proces ne samo da uništava veliki deo hranjivih sastojaka i vitamina u maslini već uništava zemljište i more“, objašnjava Sofie.

Nasuprot ovome, Tvarno se oslanja na tradicionalno tretiranje maslina različitim solima. Za razliku od konvencionalong sektora, njene crne masline nisu obojene crnim kolorantom gvožđe glukonatom. U proseku, četiri puta nedeljno se šalje roba potrošačima u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Belgiji, Švedskoj i Danskoj. A nova avantura već kuca na vrata: “Mi smo zastupljeni i na kineskom tržištu od početka ove godine, što je velika stvar za nas“, entuzijastično izjavljuje Sofie Tvarno.

Detaljnije o ovoj kompaniji se možete informisati na njihovom internet sajtu na adresi www.puregreek.com . Sajt obiluje detaljnim opisom proizvoda, receptima, medijskim člancima o kompaniji i stavovima iznesenim kroz blog.

Izvor: Organic news, broj 24

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">