Reklama

U okviru internet portala za zdrave životne izbore mandarina.rs pokrenuta je kampanja „Čitaj šta piješ“ čiji je cilj da utiče na promenu navika i ponašanja građana u vezi sa redovnim unosom preporučenih količina vode za piće. Ova edukativna kampanja, koja ne favorizuje ni jednu flaširanu vodu na tržištu, nudi neophodne savete i podstiče na redovan unos vode adekvatnog mineralnog sastava.

Na internet portalu mandarina.rs nalazi se veliki broj personalizovanih preporuka kao i interaktivni kalkulator „Da li pijete dovoljno vode?“ koji, na osnovu fizičkih predispozicija, životnih navika i vremenskih uslova proračunava koliko vode je poželjno da svakodnevno unosite u organizam. Takođe, u savetniku „Voda za vaše telo“ naučićete više o načinu izbora mineralne vode koja najviše odgovara vašim telesnim i životnim potrebama. Pored toga, na sajtu mandarina.rs (u segmentu „voda“ u okviru sekcije „Zdravo se hranim“), postoji niz zanimljivih i korisnih članaka kao i infografika o vodi.

Voda je osnovni sastojak tela i čini oko 60% ukupne telesne težine. Svi vitalni sistemi u telu zavise od vode. Voda odnosi toksine iz vitalnih organa, donosi hranljive materije do ćelija, hidrira kožu, održava zdravu telesnu temperaturu kao i krvni pritisak. Dnevne potrebe organizma za vodom zavise od više faktora, uključujući opšte zdravstveno stanje, nivo telesne aktivnosti kao i vremenskih uslova. Međutim, nije bitno samo koliko ste vode uneli, već je veoma važno i kakvu vodu koristite. Zbog toga i ova kampanja nosi naziv „Čitaj šta piješ“.

Poznata je izreka „ti si ono što jedeš“. Može se slobodno dodati „i ono što piješ“. Kad pravilno i redovno hidriramo svoje telo, pružamo mu ono što mu treba. To je jedan od najboljih načina da budemo odgovorni prema sebi i svom zdravlju i da pokažemo ljubav prema sebi. Upravo zato je mandarina.rs odlučila da posveti deo svog prostora vodi i da pokrene kampanju „Čitaj šta piješ“.

Izvor:eKapija

  • Autor
    Članci
  • Komentari (1)
    Član 6.161

    Nisam primetio da se raspravlja o stetnosti po zdravlje onih koji koriste u ishrani razne vestacke zasladjivace i aditive. Ake negde postoje podaci o tome, gde mogu da se vide. Pozdrav svima koji se jave za ovu temu.

Odgovor na: “Čitaj šta piješ” – Internet portal za zdrave životne izbore pokrenuo edukativnu kampanju

Napišite komentar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">