JKP „Gradske pijace“ i Nacionalna asocijacija za razvoj organske proizvodnje „Serbia organica“, organizovaće trodnevnu manifestaciju „Dani organske hrane“, na platou ispred pijace „Blok 44“ od 8. do 10. juna, od 8 do 16 časova.

Cilj ovog događaja je promovisanje i razvoj organske poljoprivrede u Srbiji. Na trodnevnoj manifestaciji, koja će se ubuduće održavati dva puta godišnje, biće izloženi i u prodaji sertifikovani organski proizvodi, kao i oni koji su u konverziji.
Na manifestaciji „Dani organske hrane“, osim stalnih učesnika Pijace organske hrane, koja se već godinu dana organizuje na platou ispred pijace Blok 44, predstaviće se i veliki broj drugih proizvođača povrća, jaja, peciva, sokova, džemova, suvog voća, brašna, žitarica, sireva, pečuraka, čajeva i meda, kao i udruženja organskih proizvođača iz cele Srbije i proizvođači i distributeri repromaterijala.
– Zdrav način života je jedan od osnovnih ciljeva savremenog društva, a upravo na beogradskim pijacama možete pronaći kvalitetne namirnice koje su proizvedene na malim gazdinstvima. Konzumiranje organskih proizvoda doprinosi očuvanju i unapređenju zdravlja i sprečavanju nastanka bolesti – kažu organizatori manifestacije.
Tokom „Dana organske hrane“ biće organizovane promocije sa degustacijom proizvoda, kao i prodaja organskih proizvoda po promotivnim cenama.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">