Reklama

Nacionalna asocijacija za razvoj organske proizvodnje Serbia organica i JKP Gradske pijace organizuju od 8. do 10. juna trodnevnu manifestaciju dani organske hrane, na platou ispred pijace Blok 44 u Beogradu, od 8 do 14 časova, u cilju promovisanja i razvoja organske poljoprivrede u Srbiji.

Na manifestaciji će se, pored stalnih učesnika Pijace organske hrane, koja se već godinu dana organizuje na platou ispred pijace Blok 44, predstaviti i veliki broj proizvođača povrća, jaja, peciva, sokova, džemova, suvog voća, brašna, žitarica, pečuraka, čajeva, meda, udruženja organskih proizvođača kao i proizvođači i distributeri repromaterijla itd.

Zdrav način života je jedan od ciljeva savremenog društva, a upravo na beogradskim pijacama možete pronaći kvalitetne namirnice koje su proizvedene na malim gazdinstvima. Konzumiranje organskih proizvoda doprinosi očuvanju i unapređenju zdravlja i sprečavanju nastanka bolesti.

Program

Tokom manifestacije biće organizovane promocije sa degustacijom proizvoda, kao i prodaja organskih proizvoda po promotivnim cenama. U petak su nam gosti deca iz vrtića u kojem se služi hrana spremljena od organskih namirnica, a u subotu cemo podeliti 50 paketića sa organskim namirnicama našim sugrađanima koji imaju bebe i već kupuju na našoj pijaca, ali i onima koji se tek sada susreću sa organskom hranom. U nedelju je potpisivanje Protokola o saradnji sa JKP Gradske pijace. Detaljan program manifestacije možete preuzeti ovde.

Svečano otvaranje manifestacije je u petak 8. juna u 11 časova.

Izvor: http://serbiaorganica.org

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">