Reklama

Svakog dana na pijacama u Srbiji radi oko 80.000 ljudi, na oko 70.000 prodajnih mesta. Očekuje se podnošenje inicijative za donošenje zakona o pijacama

U Subotici je od 7. do 9. juna održana prva manifestacija ,,Dani pijaca Srbije“ koju je organizovalo Poslovno udruženje ,,Pijace Srbije“ – Grupacija za pijačnu delatnost Udruženja za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije, u saradnji sa preduzećem ’’PiaR’’ i Udruženjem ,,Ukusi tradicije“.

Predstavnici Poslovnog Udruženja ,,Pijace Srbije“ – Grupacije za pijačne delatnosti PKS su u Subotici u okviru manifestacije ,,Dani pijace “ otvorili i treći Sajam domaće hrane, vina i rakije ,,Ukusi tradicije“
Zamenik Gradonačelnika Subotice Blaško Stantić primio je u Gradskoj kući tridesetak predstavnika Poslovnog Udruženja ,,Pijace Srbije“, a razgovaralo se o podršci lokalnih samouprava domaćim proizvođačima , o potrebi osnivanja veletržnica u većim gradovima u Srbiji i donošenja Zakona o pijacama.

Direktor ,,Gradskih pijaca“ Beograd, Predrag Veinović, koji je i predsednik Grupacije za pijačnu delatnost Udruženja za komunalne delatnosti PKS, istakao je da će se do kraja godine podneti Vladi Srbije inicijiativa o donošenju zakona o pijacama.

Kako je istaknuto, svakog dana na pijacama u Srbiji radi oko 80.000 ljudi, na oko 70.000 prodajnih mesta. Prema poslednjim podacima u 2012. godini pijačna delatnost je imala tržišni udeo u ukupnom prometu i otkupu poljoprivrednih proizvoda sa oko 19,5 posto i podaci slikovito govor o značaju pijaca.

Cilj ove manifestacije je da potvrdi da pijačna delatnost ima perspektivu, odnosno dobre potencijale kako za prodavce tako i za kupce. U narednom periodu ,,Ukusi tradicije“ će da se sele iz grada u grad.

Na ,,Danima pijaca Srbije “ učestvovale su najveće pijačne uprave iz cele Srbije, koje su na izložbeno – prodajnim štandovima predstavile najbolje delove ponuda sa svojih pijaca.

Izvor: PKS

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">