Multinacionalna kompanija Danon namerava da u roku od dve godine smanji troškove u Evropi za 200 miliona evra, i racionalizuje menadžment

U Evropi, Danon, veliki proizvođač hrane, zapošljava oko 9000 rukovodećih kadrova, i za sada je nepoznanica kako će se planirane mere odraziti na zaposlene, izveštava francuski Nuvel opservater.

Trebalo bi takođe poboljšati konkurentnost proizvodnih marki iz Grupe Danon, pojednostaviti neke proizvodne procese i metode upravljanja, smanjiti projekte koji nisu prioritetni i sopstvenu nabavku svede na optimalnu meru, pojasnio je predstavnik kompanije Loren Sači.

„U Evropi mi nemamo problem sa pozicioniranjem proizvoda, ali postoji snažan pad potrošnje i problem sa kupovnom moći koji osnažuje konkurenciju među velikim proizvođačima prehrambene robe“, dodao je on.

Mada prodaja grupe Danon konstantno beleži dobre rezultate u svetu, pre svega zahvaljujući tržištima u razvoju, u Evropi stagnira.

„Za devet meseci, u Evropi se prodaja blago smanjila za 0,6 odsto na 8,2 milijarde evra, dok je u Aziji skočila za 18,2 odsto na 2,7 milijardi evra, a u ostatku sveta je takođe povećana za 11,3 odsto na 4,8 milijardi evra“, precizira Sači.

U prvih devet meseci ove godine Danon je povećao ukupnu prodaju za 5,6 odsto, na 15,7 milijardi evra, u odnou na isti period prošle godine.

Izvor: Tanjug

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">