Reklama

Dijetetska vlakna za zdravlje

Dijetetska biljna vlakna broj jedan predstavljaju pravu revoluciju u proizvodnji hrane. Ona su i vrhunski srpski proizvod i pružaju šansu za povećanje konkurentnosti

Posle 23 godine uspešnog rada na polju kozmetike, ali i iskustva u proizvodnji zdrave hrane, BIOMELEM u saradnji sa kompanijom iz Japana ,,Šimitcu“ i ,,Strate“ iz Švajcarske pokrenuo je proizvodnju kapsula sa dijetetskim vlaknom broj jedan u svetu. Biljna vlakna predstavljaju pravu revoluciju u proizvodnji hrane i to je vrhunski srpski proizvod. U pitanju je proizvod testiran u nekoliko kliničkih studija čija je vrednost potvrdjena od strane EFSA, Evropske agencije za hranu i lekove, Američke i Japanske agencije za hranu i lekove i drugih svetskih institucija iz ove oblasti. Najvažnije od svega je, što osim BIOMELEMA i drugi proizvodjači hrane i bezalkoholnih pića u Srbiji primenom ovog biljnog vlakna u svojim proizvodima mogu da podignu sopstveni nivo konkurentnosti u regiji CEFTA. Ovo je istaknuto na konferenciji za novinare povodom podizanja konkurentnosti prehrambenih proizvoda, organizovanoj u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Koordinator za mala i srednja preduzeća PKS dr Aleksandar Gračanac je naglasio da je asocijacija privrede prepoznala značaj ovog proizvoda te proizvodjačima daje punu podršku. Po njegovim rečima mala i srednja preduzeća imaju veliki značaj u srpskoj privredi, a asocijacija privrede im predstavlja i mesto dogovora odakle će zajednički i ujedinjeni da deluju ka Vladi Srbije kako bi njihova prava i potrebe za boljim poslovanjem bili ugradjeni i u zakonodavstvo. Gračanac je ukazao i na značaj primene deset pravila ponašanja malih i srednjih preduzeća koja u značajnoj meri mogu da doprinesu rastu izvoza iz Srbije.

Vlasnik BIOMELEMA Zoran Ilić je naglasio da se ova firma bavi inovacijama, a da dijetetsko vlakno predstavlja najnoviji i najkvalitetniji njihov proizvod. Cilj je da se sa njegovom primenom podigne kvalitet zdrave hrane u Srbiji koja je sve traženija u svetu. U proizvodnji biljnog vlakna broj jedan primenjena je visoka japanska tehnologija. Po rečima Ilića, njegova upotreba je izuzetno dobra na zdravlje ljudi jer u jednom korišćenju doprinosi da se iz organizma izbaci 35 do 50 grama masnoća. Kompletna proizvodnja je prirodna, dakle bez hemije, podvlači Ilić, uz naglasak da je klinički dokazano da se njihovom upotrebom iz organizma gubi masnoća, negativni holesterol i trigliceridi. Ovo je i najbolji način da se podigne konkurentnost svih agrarnih proizvoda u Srbiji. Govoreći o značaju primene dijetetskog vlakna broj jedan dr Srbobran Branković iz Media Galupa je ukazao na važnost privatne inicijative na putu ekonomskog oporavka Srbije. Medjutim, sudbina privatne inicijative u Srbiji zavisi od političke stabilnosti, naglasio je on. Veliki problem u razvoju privatne inicijative kod malih i srednjih preduzeća je još uvek prisutna korupcija. Jedini način da se mali nose sa velikima je – udruživanje, podvukao je Branković.

Govoreći na prezentaciji Manabu Shoji iz ambasade Japana u Beogradu ukazao je na značaj ove proizvodnje na putu ka poboljšanju kvaliteta sve traženije zdrave hrane koja se proizvodi u Srbiji.

Izvor: PKS

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">