Povodom Svetskog dana kvaliteta danas će u Privrednoj komori Srbije 19. put za redom biti dodeljene nagrade za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“ za izuzetne rezultate postignute na unapređenju i razvoju kvaliteta i poslovne izvrsnosti u našoj zemlji i okruženju.
Nagrade dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i uz podršku Ministarstva privrede – resornog ministarstva za infrastrukturu kvaliteta.

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“, dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna i neutralna nagrada za vrhunske rezultate postignute na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti.

Nagrada se, od ove godine, dodeljuje u četiri kategorije, umesto dosadašnje dve – za male i srednje i velike organizacije.

Biće dodeljeni Oskar kvaliteta za velike organizacije (privatni sektor i uslužne delatnosti), Oskar kvaliteta za male i srednje organizacije (privatni sektor i uslužne delatnosti), Oskar kvaliteta za javni sektor, Oskar kvaliteta za organizacije van teritorije Republike Srbije.

Nagrade dodeljuje žiri sastavljen od predstavnika državnih, naučnih i stručnih institucija na osnovu ocena ocenjivačkih timova biranih sa liste registrovanih ocenjivača za poslovnu izvrsnost po FQCE modelu.

Svečanost povodom dodele nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“ za 2013. godinu organizovaće Centar za kvalitet Privredne komore Srbije i Fond za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE).

Izvor: Tanjug

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">