Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je dogovoren način isplate sredstava reciklažnoj industriji u Srbiji i da će jedan deo biti isplaćen u obveznicama, a drugi iz budžeta resornog ministarstva.
Mihajlović je novinarima rekla da je cilj da se reciklažna industrija stimuliše i ojača i da će reciklerima biti isplaćena sredstva po ugovorima koje su imali sa Fondom za zaštitu životne sredine, a koji je ukinut, kako bi nastavili nesmetano da rade.

„Sa Ministarstvom finansija napravljen je dogovor kako će to biti isplaćivano i recikleri će moći da budu sigurni da ne samo da će im biti isplaćen novac po ugovorima, nego i da će moći da nastave svoje poslove u ovoj, ali i narednim godinama jer je cilj da nam reciklažna industrija bude prioritet“, kazala je Mihajlović novinarima u Vladi Srbije nakon potpisivanja Memoranduma sa Republikom Srpskom.

Ona je podsetila da je Fond za zaštitu životne sredine ukinut i da su sve nadležnost i aktivnosti koje je on imao prebačene na Ministarstvo energetike.

Takođe je rekla da postoje ograničavajući faktori kada je u pitanju budžet za ovu godinu, kao i dugovi Fonda u iznosu od oko 5, 5 milijardi dinara zbog ugovora koji su potpisani u vreme raspisivanja izbora i formiranja nove vlade prošle godine.

Predstavnici reciklažne industrije upozorili su ranije da je nakon ukidanja Fonda za zaštitu životne sredine prestalo finansiranje i da firme koje se bave reciklažom ne dobijaju predviđena sredstva.

Izvor: Tanjug

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">