Izvor: http://www.mpt.gov.rs/

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Ljubiša Dimitrijević otvorio je, dana 26. novembra 2011. godine 6. Sajam etno hrane i pića na Beogradskom sajmu.

Tom prilikom Dimitrijević je izjavio: „Cilj Sajma je proširenje tržišta, unapređenje plasmana proizvoda i edukacija proizvođača. Ovo je sjajna prilika za uspostavljanje kontakata proizvođača i potrošača iz različitih delova Srbije, zemlje koja ima ogroman potencijal zbog svoje kulturne i geografske raznolikosti“.

Ljubiša Dimitrijević državni sekretar Ministarstva poljoprivrede , trgovine šumarstva i vodoprivrede, o promociji etno hrane i kvaliteta

„Ukoliko želimo da budemo konkurentniji na svetskom tržištu, moramo raditi na stvaranju imixa, kako bi kupovina hrane i pića koji su proizvedeni u Srbiji značila kupovinu kvalitetnih proizvoda iz bogate ponude različitih tradicija i regiona u zemlji. Sticanje ovakve reputacije zahteva naporan rad, investicije, tehnološke inovacije kao i visok i kontinuiran kvalitet i bezbednost“, rekao je Dimitrijević.

Na Sajmu etno hrane i pića, koji okuplja više od 250 izlagača iz cele Srbije, predstavljaju se proizvođači nacionalnih specijaliteta, promoviše se zaštita imena, receptura i geografsko poreklo sa ciljem utemeljenja robnih marki etno proizvoda.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">