Reklama

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović, danas je na Zlatiboru, održao prezentaciju Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i aktuelnih mera agrarne politike koje su implementirane kroz pravilnike za budžetsku 2013. godinu.

Današnja prezentacija namenjena je savetodavcima iz Poljoprivrednih stručnih službi Srbije koji dolaze sa područja Sandžaka i Zapadne Srbije, a u toku sutrašnjeg dana u istom okrugu biće održana i za poljoprivrednike.

Prezentacija u hotelu „Palisad“ na Zlatiboru, prva je u nizu koja je održana u okviru kampanje Ministarstva poljoprivrede, koja se sprovodi uz podršku Svetske banke, sa ciljem unapređenja komunikacije sa poljoprivrednicima i poljoprivrednim organizacijama, kao i sa pratećim savetodavnim službama na teritoriji Srbije.

Svaka prezentacija u okrugu traje dva dana. Prvog dana predviđena je komunikacija sa savetodavcima, dok je drugog dana skup otvoren za poljoprivrednike koji koriste mere podrške Vlade Republike Srbije.

Kampanja u trajanju od 40 dana približiće pravilnike, mere podrške i novi Zakon krajnjim korisnicima kako bi se on sprovodio u punom kapacitetu.

Mere moraju biti dostupne i pravovremeno plasirane korisnicima u vidu informacije kako bi znali sa čim u toku ove godine raspolažu. Ministarstvo poljoprivrede iz tog razloga usvojene mere podrške promoviše u svim delovima Srbije i na taj način radi na jačanju i uspostavljanju prave komunikacije sa onima koji imaju direktnu korist od usvojenih mera i agrarne politike koju kreira i sprovodi Vlada Republike Srbije.

Izvor: http://www.mpt.gov.rs/

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">