Evropska komisija (EK) će podneti tužbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) protiv Rusije zbog zabrane uvoza mesnih proizvoda iz Poljske i Litvanije.

Evropska komisija (EK) će podneti tužbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) protiv Rusije zbog zabrane uvoza mesnih proizvoda iz Poljske i Litvanije, rekao je danas zamenik poljskog ministra inostranih poslova Petr Serafin.

„EK je već pripremila dokumentaciju za podnošenje tužbe VTO jer smatra da ruska praksa poslednjih nedelje ne odgovara pravilima te organizacije“, citira agencija Itar tas poljskog diplomatu.

To nije spor između Poljske i Rusije, nego trgovinski spor između Rusije i Evropske unije, rekao je Serafin i dodao da se Evropska komisija u tom slučaju nalazi na strani Poljske i Litvanije.

Kako je ranije objavljeno, ruska Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Roseljhoznadzor) je donela odluku da od 7. aprila zabrani uvoz svih vrsta mesnih proizvoda iz Poljske i Litvanije zbog sumnje na mogućnost da je u proizvodima mesna sirovina zamenjena onom koje nema na deklarciji, što može da dovede do posledica po zdravlje ljudi.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">