Reklama

U Srbiju je uvezeno 12.150 komada sporne serije sardina „Eva“ iz Hrvatske.

U Srbiju je uvezeno 12.150 komada sporne serije sardina „Eva“ iz Hrvatske, koje su laboratorijski ispitane i nisu utvrđena odstupanja u pogledu bezbednosti.
Nisu utvrđena ni oštećenja limenki, saopšteno je danas u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

„Iz preventivnih razloga, distributer Podravke za Srbiju, obavestio je sve svoje kupce 17. septembra da povuku sporne konzerve u magacin distributera, pri čemu veterinarska inspekcija kao nadležni organ – nije obaveštena“, istakli su u Upravi za veterinu.
Proizvođač „Adria“ Zadar utvrdio je oštećenja limenki proizvoda „eva sardina“ sa belim lukom i peršunom (pakovanje neto mase 115 grama) i obavestio svoje distributere i uvoznike, da povuku sporne serije proizvoda sa tržišta, kao i potrošače.

Po dobijanju prve informacije o spornom proizvodu, Uprava za veterinu Republike Srbije proverila je da li je sporna serija uvezena, da li je distributer započeo postupak povlačenja proizvoda, obavestio svoje kupce i preduzeo mere u skladu sa obaveštenjem proizvođača i distributera zemlje porekla.

Uprava je preduzela i mere u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, uključujući odredbe o odgovornosti subjekta u poslovanju hranom.

Veterinarska inspekcija pratiće postupak povlačenja proizvoda i blagovremeno će o tome obaveštavati javnost.

„Podravka“ je saopštila početkom ove nedelje da je u Srbiji započelo povlačenje serije \“eva\“ sardine sa belim lukom i peršunom od 115 grama, zbog oštećenja konzerve.

U toku je proces povlačenja serija 09072013, upotrebljive do 09. juli 2017. „na kojima je internom kontrolom utvrđeno fizičko oštećenje limenki usled koga može doći do njihovog naduvavanja“.

Izvor: Agrobiznis

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">