„Tokom svih 25 godina koliko sam u poljoprivredi, i šest godina u Vladi Republike Srbije, u ovako ozbiljnom radu do sada nisam učestvovao“, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Danilo Golubović otvorivši finalnu oktobarsku radionicu za izradu Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja 2014-2024, u Vrdniku. „Ponosan sam što se ovako stručna grupa ljudi okupila da formira draft finalnog rezultata teškog, kolegijalnog i odgovornog rada“, dodao je on.

Državni sekretar Golubović je istakao da je najveći kvalitet dosadašnjeg rada na Strategiji to što je radni tim uspeo da maksimalno eliminiše politiku iz celokupnog procesa radionica koje su se do sada organizovale: „Politika se uvek uplitala – direktivno, predizborno ili po nekoj drugoj liniji a naša grupa se od toga odvojila i radi isključivo na stručnom nivou“.

„Danas ulazimo u finiš. Danas analiziramo, korigujemo i proveravamo, pa u naredna dva dana dobijamo kompletan tekst sa svim izmenama i dopunama. Taj tekst, kao draft verzija ide u dalju proceduru – proceduru javne rasprave“, objasnio je državni sekretar Golubović.

Donošenje Strategije od velikog je značaja za Republiku Srbiju jer postavlja realne okvire razvoja poljoprivrede i ruralnih područja za narednu deceniju. Ovim aktom definisaće se smernice za prilagođavanje naše poljoprivrede zahtevima EU i postići će se bolja pregovaračka pozicija.

Pored predstavnika resornog ministarstva, u izradi Strategije učestvuju i članovi ekspertskog tima među kojima su prof. dr. Natalija Bogdanov, profesor Miladin Ševarlić, prof. dr. Emil Erjavec iz Slovenije i mnogi drugi.

Izvor: http://www.mpt.gov.rs/

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">