Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na čelu sa ministrom prof. dr Draganom Glamočićem biće domaćin sedmog Radnog sastanka ministara poljoprivrede i šefova delegacija članica Stalne radne grupe za ruralni razvoj Jugoistočne Evrope (SWG), koji će se održati od 14. do 16. novembra na Kopaoniku.

Tokom radnog sastanka, svečanim potpisivanjem biće obnovljena drezdenska Deklaracija iz 2007. godine, koja će novim stavovima i ciljevima poslužiti kao platforma za dalje jačanje evrointegracija i unapređenja saradnje u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja Jugoistočne Evrope.

Organizovanjem ministarskog sastanka na Kopaoniku, kome će prisustvovati i visoki predstavnici Evropske unije, kao i organizacije i institucije koje se bave poljoprivredom i ruralnim razvojem, Srbija zvanično preuzima predsedavanje Skupštinom Stalne radne grupe za ruralni razvoj Jugoistočne Evrope.

Medijima je omogućeno snimanje svečanog otvaranja radnog sastanka u petak 15. novembra 2013. godine od 09.30 do 09.50, dok su izjave predviđene istog dana s početkom u 11.40 časova u konferencijskoj sali hotela „Grand“ na Kopaoniku.

Izvor: mpt.gov.rs

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">