Good Food & Wine Festival održaće se po drugi put u Beogradu, od petka, 28. avgusta do nedelje, 6. septembra. Ovaj projekat iz oblasti turizma, prvi put je održan prošle godine. Slogan ovogodišnjeg festivala je „Okusi ljubav na reci“, koji podrazumeva ljubav prema divnim proizvodima srpske gastronomije, vinima, a sve se odvija na reci duž keja Save i Dunava.

Turistički potencijal reka na čijem se ušću nalazi glavni grad, kao i ukupna turistička ponuda Beograda i Srbije, naša tradicionalna hrana, pića, kao i kultura i umetnost biće predstavljeni na festivalu. Cilj ove manifestacije je da promoviše i afirmiše turističke potencijale glavnog grada i naše zemlje.

Tokom trajanja festivalske nedelje manifestacija će okupiti više stotina učesnika, proizvođača hrane i vina, ugostitelja, turističkih radnika i veliki broj posetilaca, ljubitelja tradicionalnih proizvoda iz Srbije i regiona.

Glavni događaj u okviru Good Food & Wine Festival je sajam tradicionalne hrane i vina na kome će se predstaviti više od 50 izlagača iz Srbije i regiona, na Sava promenadi (plato iza zgrade Geozavoda), u subotu, 5. septembra, navodi se u saopštenju.

Posetioci će tog dana imati priliku da uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima. Ljubitelji vina i dobrog zalogaja moći će na sajmu da kupe proizvode po sniženim cenama, ali i da se zabave uz muziku i druge sadržaje na bini koji će trajati tokom celog sajamskog dana. Ulaz je besplatan, a svi posetioci će imati šansu da dobiju i neki od poklona koje daruju izlagači, kao i da okušaju sreću u nagradnim igrama koje su pripremili organizatori.

U skladu sa simbolikom koju hleb ima u srpskoj tradiciji, na sajmu će biti organizovana izložba pod nazivom „Hleb naš nasušni“, koja će okupiti najbolje pekarske zanatlije, a biće to i prilika da pokažu svoje umeće u pravljenja ukusnih proizvoda od testa.

Takođe, na glavnoj bini, organizovaće se prezentacije i radionice, preko kojih će zainteresovani moći da se upoznaju sa zanimljivostima iz naše gastronomije i sve popularnijoj vinskoj industriji na ovim prostorima. U planu je da se tog festivalskog dana, pred posetiocima dodele priznanja najboljim proizvođačima iz Srbije i regiona, po izboru novinara, prijatelja festivala.

Tokom festivalske nedelje, partneri festivala, beogradski ugostitelji, kreiraće specijalni festivalski meni i omogućiti poseban ugođaj posetiocima restorana, uz festivalske popuste, degustacije vina i upoznavanje sa ukusima koji dolaze iz njihovih kuhinja.

Uz druženje sa kuvarima hotela, organizovaće se i Sunday Brunch 6. septembra, a to će biti prilika da posetioci degustiraju festvalski brunch meni i najbolja vina s vinske karte hotela odakle dolaze kuvari.

Autor: T.G.

 • Autor
  Članci
 • Komentari (4)
  Član 7.777

  Kako se prijaviti za učešće na Good&Eine  festivalu.

  Firma BNP-PRODUKT DOO je proizvođač dvopek od ovsenih i ražanih pahuljica i servira o ih na svim festivalima sa sirevi a i namazima. http://Www.bnpprodukt.co.rs i biscuit lady Face b.

  Urednik

  Poštovani,

  Možete kontaktirati organizatore na mail office@balkanmt.com ili na FB stranici https://www.facebook.com/bwgoodfoodandwinefestival/

  S poštovanjem, uredništvo

  Član 13.245

  POSTOVANI ,   DA  LI  NEKO  IMA  BLIZE   INFORMACIJE  O  AKVAPONIJI ?

  Član 1.790

  Аквапонија(савремено име за веома стару технику гајења биљака на воденој површини)јевише будућност али и сада има значај у гајењу биљака на воденој поврчини само у/ и на води али и у комбинацији са гајењем рибе у истој води.Резултати су изнад свих очекивања нпр.гајење салате а успод површине пливају шарани .

  Код нас се на овај начин гајења биљака само одмахне руком.Ко ће сад и са тим да се бакће.

  И једна важна напомена.За сваки посао и делатност потребна је и извесна количина новца за покретање и извођење дотичног посла.

  Не, неовраћам Вас од посла већ да будете спремни и на то јер у аквапонији нема инпровизација и произвољности,али се уложено враћа брзо.Једино ће Вам леђа бити стално мало више савијена па ћете ,док се не навикнете,привијати покоју крупнију новчаницу ради отклањања болова.

  Нико се није научен родио а сваки човек може даусвоји свако знање и да га извежба а ако тело може да ту вештину и подржи ето и успеха.

  Извињавам се што не могу да Вам посветим више пажње јер су почела предавања и моје обавезе су према студентима велике а посебно због временске разлике па сам претворио ноћ у дан.

Odgovor na: Good Food & Wine Festival od 28. avgusta do 6. septembra.

Napišite komentar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">