Salford razmišlja da izađe na Londonsku berzu sa nekom od kompanija koje su u sastavu Dunav hrana, kaže Slobodan Petrović, generalni direktor tog fonda.

„Još nismo odlučili da li će to biti samo mlekare Imlek i Subotička mlekara, ili i hrana i piće, odnosno ‘Knjaz Miloš’ i koncern Bambi-Banat“, rekao je Petrović

On je rekao da je nedavno bio u Londonu i da je razgovarao sa investicionim bankarima da se pokrene taj proces, ali je istakao da je još neizvesno da li će se to do kraja godine desiti.

Podsetio je da je i vlasnik MK grupe Miodrag Kostić pre krize sa svojom kompanijom imao takve planove, ali da je na kraju odustao.

Na pitanje da li su priče sa kraja prošle godine da će Bambi naći kupca imale osnova, Petrović je odgovorio potvrdno i dodao da i sada postoje zainteresovani potencijani kupci.

„I sada imamo ponude na stolu i razgovaramo, ali da li će doći do prodaje – nije sigurno. Zato ni ne mogu ništa da najavim“, rekao je generalni direktor fonda Salford koji upravlja Dunav hrana grupom.

Povodom neuspelih pregovora o prodaji Imleka i Subotočke mlekare holandskoj Kampini, on je potvrdio da je jedna od nesuglasica bila cena.

„Da smo se oko toga dogovorili verovatno bismo se sporazumeli i oko drugih stvari. Poznajemo tržište i kompanije jako dobro i shvatamo i vidimo njihovu vrednost. Neko ko dođe sa strane, ko ne poznaje ovo tržište i kompanije, pokušava da se obezbedi od svih eventualnih problema“, rekao je Petrović.

Na pitanje da li sada ima kupaca za Imlek, Petrović je rekao da uvek ima interesenata, ali da ne može da kaže da u ovom trenutku ima bilo kakvih pregovora.

Salford je, kako je naveo, u Imlek do sada uložio preko 120 miliona evra, i to samo u Srbiji.

„Ne govorim o kupovinama u Makedoniji i Bosni i Hercegovini preko Imleka. Investirali smo u opremu, kamione, laktofrize, marketing, razvoj… U to ne računamo više od 50 miliona koje smo uložili u sirovinsku bazu“, rekao je Petrović.

Izvor: Beta

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar



<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">