Reklama

Izvor: economy.rs

Proteklih dana putem interneta kruži informacija da se u nekim od zemalja iz regiona reciklira mleko kome je istekao rok trajanja.

U Imleku tvrde da reciklaža mleka pasterizovanjem na visokim temperaturama nema nikakvog smisla.

U Imleku se pod stalnim inspekcijskim nadzorom i kontrolom poštuju svi međunarodni sertifikati i standardi koji ni u kom slučaju ne dozvoljavaju reciklažu mleka.

Svetlana Glumac, direktorka korporativnih i regulatornih poslova DFG-a u okviru koga posluje i „Imlek“ tvrdi da je to apsolutna neistina. Ne postoji tehnologija koja na tako visokom termičkom tretmanu tretira mleko koje se vraća u upotrebu.

U “Imleku” to nijeslučaj, a sigurno da nije ni u zemljama u okruženju, rekla je Svetlana Glumac i dodala da najjednostavnijim testom kod kuće može se napraviti proba šta se dešava kada mleko termički više puta obradite.

U Upravi za veterinu tvrde da se u Srbiji mleko kome je prošao rok trajanja uništava, jer se, prema propisima koji se usklađuju sa evropskim, takva roba nikako ne sme vraćati u proizvodni proces.
“Molimo potrošače da ne veruju tendencioznim pisanjima i da veruju brendu koji je sve ove godine uz njih, koji ima sve sertifikate kvaliteta i koji nikada nije izneverio svoje potrošače”
„Potrošači Imleka mogu biti potpuno sigurni da je Imlekovo mleko bezbedno i ispravno‟, istakla je Svetlana Glumac. (Economy.rs, 15. septembar 2011.)

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">