Reklama

U okviru projekta “Mreža mladih inovatora za održive ideje u agro-prehrambenom sektoru” (Young InNOvators Network for SustainaBLE Ideas in the Agro-Food Secto- NO-BLE ideas) održani su “kick-off” sastanak i prvi Upravni odbor, u Bariju, 15. i 16. novembra 2012. godine. Organizator sastanka bila je Agencija za transfer znanja i tehnologija iz Italije, vodeći partner u projektu

Vera Veljanovski, projekt menadžer u PKS, predstavila je medjunarodne projekte u kojima Privredna komora Srbije učestvuje, a Slobodan Vasilijević, samostalni stručni saradnik u Odboru za tehnološke inovacije PKS, predstavio je aktivnosti na polju tehnoloških inovacija u agro-prehrambenom sektoru, istakavši aktivnosti Privredne komore Srbije u projektu Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju i organizaciji Medjunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, na kojem je, na više od 400 kvadratnih metara, predstavljeno 60 inovacija u toj oblasti.

Na sastancima u Bariju, definisane su aktivnosti koje će biti realizovane po radnim paketima, fiksirane su aktivnosti za prvi izveštajni period i predstavljeni principi, pravila i uloge administrativno-finansijskog upravljanja projektom. Partneri u projektu su: Privredna komora Srbije, PK Vratsa u Bugarskoj, Agencija za regionalni i ekonomski razvoj Bugarske, Regionalna agencija za inovacije centralne Madjarske, Poljoprivredni institut za istraživanja Madjarske akademije nauka, Nacionalni institut za istraživanje-razvoj bio hrane u Rumuniji, Tehnološki park Štajerske, Slovenija, Privredna komora Barija u Italiji, METID-Univerzitetski centar za inovativne tehnologije i metode za nastavu iz Milana, PK Rumunije, Ministarstvo poljoprivrede, hrane i zaštite potrošača Albanije i Bugarska asocijacija regionalnih razvojnih agencija i biznis centara.

Projekat će trajati 24 meseca, počev od 1. oktobra ove godine, ukupna vrednost projekta je 2.477.292 evra, a vrednost projekta za PKS je 213.951 evra. Cilj je favorizovanje rezultata istraživanja mladih inovatora, promocija primenjenih istraživanja i spajanja javne/privatne ponude i potražnje istraživanja i inovacija za održiv rast u agro-prehrambenom sektoru u Jugoistočnoj Evropi. Glavne projektne aktivnosti su: izgradnja platforme za umrežavanje inovacija, otvaranje kancelarije za podršku, festival inovacija, medjunarodno takmičenje i finansiranje najboljih pilot projekata.

Izvor: PKS

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">