Reklama

Izvor: http://www.mpt.gov.rs

U Rimu je 26. juna 2011. godine održano glasanje za izbor novog generalnog direktora Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih Nacija (FAO – Food and Agriculture Organization of the United Nations).Glasanju su prisustvovali predstavnici 180 država, a novoizabrani generalni direktor FAO je kandidat Brazila, Hoze Gracijano Da Silva, izabran u drugom krugu glasanja. Šef delegacije Republike Srbije na 37. Konferenciji FAO i glasanju za izbor novog generalnog direktora bio je Miloš Milovanović, pomoćnik ministra za poljoprivrednu politiku i međunarodnu saradnju.

U okviru svoje kampanje, nastupao je kao autor programa „Zero Hunger“, koji je bio namenjen smanjenju broja siromašnih i ublažavanju posledica siromaštva. Sprovođenjem navedenog programa uspeo je da 24 miliona ljudi izvede iz zone ekstremnog siromaštva.

Kao novi direktor FAO ima za cilj da ublaži posledice gladi i smanji broj gladnih na globalnom nivou, a naročito će se baviti rešavanjem ruralnih problema i nezaposlenosti. Njegov mandat će početi 01. januara 2012. godine i trajaće do 31. jula 2015. godine.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">