MOSKVA – Ukupan izvoz prehrambenih proizvoda iz Srbije u Rusiju ove godine mogao bi bude oko 200 miliona dolara, što je 15 miliona dolara više nego 2013, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).
U saopštenju se navodi da bi rastu izvoza hrane trebalo da doprinese interesovanju poslovnih ljudi koji su posetili štand kompanija iz Srbije na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda u Moskvi „Prodekspo-2014“ koji je počeo 10. februara, a završava se sutra.

dellarollins.blogspot.comdellarollins.blogspot.com

Kompanije iz Rusije, koje su posetile štand 12 srpskih proizvođača, bile su zainteresovane pre svega za zamrznuto voće i povrće, sir, slatkiše, pekarske proizvode i začine, za piće, ribu i prerađevine.

U Moskvi izlažu Vitamin, Banini, Fruvela, Mini pani, Frikom, Art-ival, Stara rakija, Master frigo, Fruvita, ITN-grup, Seleki milk i DTD-Ribarstvo.

Kompanije Fruvita dobila je i nagrade na moskovskom sajmu za sokove od kruške i višnje, a Frikom za inovaciju svoje ambalaže.

Na sajmu „Prodekspo-2014“ proizvodni program predstavilo je 2.400 izlagača iz 63 zemlje na više od 100.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Izvor: RTV

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">