Kompanija Medino iz Krnjeva sklopila je ugovor o distribuciji 100 odsto prirodnog meda sa američkom distributerskom kućom iz Nju Džersija.
Med iz Srbije će se uskoro pojaviti u više od 1.000 objekata u SAD i to pod brendovima kompanije Medino – Woodland i ZiZu.

Tanjug (Jaroslav Pap)Tanjug (Jaroslav Pap)

Saradnja će obuhvatati i distribuciju ostalih pčelinjih proizvoda kao što su matični mleč, propolis i polen.

Direktor kompanije Medino, Darko Mandić ističe da je potencijal za izvoz meda u Srbiji izuzetno veliki, a da to pokazuje i prošlogodišnji rezultat od ukupno 3.000 tona izvezenog srpskog meda.

Direktor Medina ističe da je preduslov za sklapanje ugovora i plasmana proizvoda na tržište SAD bila potvrda o kvalitetu – da se radi o 100 odsto prirodnom medu, koja je izdata od strane nemačke akreditovane laboratorije iz Bremena.

Udeo firme Medino u izvozu meda iz Srbije je 50 odsto. Osim u SAD, za ovu godinu su sklopljeni ugovori o izvozu u Norvešku, Nemačku, Francusku, Italiju, Holandiju i zemlje regiona, navodi se u saopštenju kompanije.

Izvor: Tanjug

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">