Izvor: http://www.minpolj.gov.rs/

Direktor Generalnog inspektorata Dušan Pajkić o kontroli bezbednosti i kvaliteta voća i povrća u hipermarketu Rodić

Direktor Generalnog inspektorata Dušan Pajkić, zajedno sa predsednikom Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goranom Papovićem i poljoprivrednim inspektorima, dana 05.03.2011. godine, kontrolisao je kvalitet poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda biljnog porekla u hipermarketu „Roda“ u Novom Sadu.

Sama kontrola u prometu je obuhvatila proveru uslova čuvanja, roka trajanja, deklarisanja konditorskih proizvoda, voćnih sokova i osvežavajućih bezalkoholinh pića, kao i uzimanje uzoraka na analizu u cilju provere kvaliteta i bezbednosti hrane u prometu.

Fitosanitarna inspekcija je uzorkovala jabuke, šargarepu, kupus, zelenu salatu i šampinjone na ostatke pesticida, tako da će nakon izvršenih laboratorijiskih analiza rezultati naknadno biti dostupni javnosti.

S obzirom da se u dosadašnjim kontrolama najviše nepravilnosti odnosilo na neispravno deklarisanje proizvoda, direktor Pajkić je uputio savet građanima da dobro čitaju deklaracije na kojima moraju da budu istaknuti svi podaci, kao što su naziv proizvoda, rok trajanja, sastav, neto količina, način proizvodnje i drugo, kako ne bi dovodili potrošače u zabludu.

U narednom periodu akcijske kontrole će biti nastavljene na celoj teritoriji Republike Srbije.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">