Reklama

U okviru projekta “Povećanje konkurentnosti kompanija za preradu voća i povrća kroz umrežavanje“ koji realizuje RPK Kraljevo, a finansira EU, u Parizu je boravila privredna delegacija preradjivača voća i povrća iz centralne i zapadne Srbije

U okviru projekta “Povećanje konkurentnosti kompanija za preradu voća i povrća kroz umrežavanje“ koji realizuje RPK Kraljevo, a finansira EU, u radnoj poseti Francuskoj od 25. do 27. marta boravilo je 25 članova Udruženja, predstavnici kompanija iz Kraljeva, Čačka, Užica, Kragujevca, Arandjelovca, Brusa i Trstenika, kao i predstavnici projektnog tima – RPK Kraljevo i Agencije za regionalni razvoj Raškog i Moravičkog okruga. Cilj radne posete je upoznavanje sa francuskom prehrambenom industrijom i tržištem u oblasti ponude i plasmana preradjevina od voća i povrća, upoznavanje sa načinom poslovanja i prodajnim kanalima, uspostavljanje odnosa sa privrednim društvima, partnerskim institucijama i razvojnim organizacijama.

U organizaciji Predstavništva Privredne komore Srbije u Parizu, radni program je obuhvatio sastanak i prezentaciju proizvoda Udruženja u Kulturnom centru Srbije sa trgovačkim zastupnicima, uvoznicima i distributerima specijalizovanim za prehrambene proizvode iz Srbije i regiona JI Evrope. Organizovani su i razgovori sa privrednicima srpskog porekla aktivnim u prehrambenoj industriji na prijemu u Predstavništvu PKS, a zatim je naša privredna delegacija otišla u posetu najvećem skladišno – distributivnom prostoru u Evropi „Renžis“, gde su ostvareni kontakti i prvi pregovori na bazi uzoraka sa veletrgovcima specijalizovanim za prodaju suve šljive, sušenih i svežih pečurki, hladno cedjenog ulja od oraha i konzerviranog povrća. Drugi deo boravka u Parizu obuhvatio je posetu prodajnim objektima različitih formata, od hipermarketa do malih delikatesnih radnji radi upoznavanja sa ponudom, maloprodajnim cenama i ambalažom srodnih proizvoda.

Delegaciju je predvodio generalni sekretar Regionalne privredne komore Kraljevo kome je za potrebe privrednika pripremljena i adekvatna dokumentacija sa kontakt podacima strukovnih udruženja Francuske, najvećih francuskih kompanija za preradu voća i povrća, odnosno katalog sa kontakt podacima specijalizovanih uvoznika hrane .

Izvor: PKS

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">