Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić sastali su se, 1. februara 2013. godine sa rukovodiocima kompanije „Al Dahra“ u cilju nastavka saradnje i dalje realizacije aranžmana sa ovom kompanijom.

Nakon sastanka, ministar Knežević je rekao: “Ovo je jedan od najboljih dogovora koji je Srbija postigla poslednjih decenija. Poljoprivreda je naša najveća šansa i naš najveći resurs, i ova Vlada čvrsto je rešena da ulaganjima omogući novi iskorak i napredak za srpski agrar.“

„Dogovorom koji smo danas postigli, mi dobijamo znanje, tehlonoligiju i što je najvažnije, dobijamo novac. Oformićemo operativne timove koji će sa našim prijateljima iz Emirata raditi na terenu, i ja sam uveren da ćemo prve efekte videti već u toku 2013. godine“, izjavio je ministar Knežević.

Zamenik predsednika kompanije „Al Dahra Holding“ Khadim Abdull Aldareim ovom prilikom je naglasio: „Vrlo smo spremni i radi da investiramo u Srbiju a robu ćemo proizvoditi ne samo za Emirate već i za ceo svet“.

„Postoje veliki prirodni resursi ove zemlje. Voda, zemlja i ljudi ogromno su bogatstvo. Vrlo brzo, uz našu podršku i naše investicije videće se rezultati iskorišćenosti ovih resursa. Vi imate zemlju, imate vodu, mi imamo novac a tržište postoji i to je prava kombinacija za uspeh“, poručio je gospodin Aldareim.

„Najveći deo investicija koje budemo ulagali u obrtni kapital otići će ljudima u Srbiji – farmerima, ljudima koji se bave logistikom i isporukom opreme, a otvaranjem novih radnih mesta u fabrikama za Srbiju će korist biti još veća“, zaključio je Khadim Abdull Aldareim.

Izvor: http://www.mpt.gov.rs

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">