Reklama

Na Međunarodnom sajmu prehrane „Prodekspo-2014“ u Moskvi nagrađeni su „Fruvitini“ sokovi „Kruška“ i „Višnja“ i kompanija „Frikom“ za inovaciju izgleda ambalaže proizvoda i praktičnosti upotrebe

Na Međunarodnom sajmu „Prodekspo-2014“ zlatnom medaljom i plaketom za inovativni proizvod nagrađen je „Fruvitin“ sveže ceđeni sok ,,kruška“, a srebrna medalja i plaketa za inovativni proizvod pripala je istom proizvođaču za sok „višnja“. Nagrade je primio Goran Bezbradica, zamenik generalnog direktora „Fruvite“. Zlatna i srebrna medalja i plaketa za inovaciju u izgledu ambalaže proizvoda i praktičnosti upotrebe dodeljene su kompaniji ,,Frikom“, a nagradu je primio Saša Ćirić, direktor marketinga i razvoja u ,,Frikoma“.

Težeći intenziviranju ekonomske saradnje sa Ruskom Federacijom i poboljšanju strukture robne razmene, PKS je pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Srbije, organizovala na sajmu „Prodekspo“ u Moskvi prezentaciju najraznovrsnijeg proizvodnog programa. Ambasador Srbije u Moskvi dr Slavenko Terzić posetio je štand Srbije, pohvalio kvalitet proizvoda i ukupno predstavljanje srpskih kompanija na sajmu u Rusiji.

Nastup srpskih firmi na tradicionalnoj izložbi ,,Prodekspo-2014“ u Moskvi bio je izuzetno zapažen, a na štandu Srbije bila je gužva jer su kompanije iz Rusije bile veoma zainteresovane za njihove proizvode, pre svega, zamrznuto voće i povrće, sireve, konditorske, pekarske i začinske proizvode, nacionalna srpska pića, ribu i prerađevine. Zahvaljujući ovakvom interesovanju očekuje se da će u ovoj godini ukupan izvoz srpskih prehrambenih proizvoda u Rusku Federaciju iznositi više pod 200 miliona dolara. Prošle godine taj izvoz je dostigao 185 miliona dolara.

Na velikoj Međunarodnoj izložbi prehrambenih proizvoda u Moskvi ,,Prodekspo – 2014“, od 10. do 14. febraura, proizvodni program predstavilo je 12 srpskih kompanija. Na sajmu u Moskvi učestvovale su kompanije: ,,Vitamin“ – Horgoš, ,,Banini“ – Kikinda, ,,Fruvela“ – Lajkovac, ,,Mini pani“ – Subotica, zatim ,,Frikom“, ,,Art-ival“, ,,Stara rakija“, ,,Master Frigo“ i ,,Fruvita“ iz Beograda, kao i ,,ITN-Grup“ Zemun,, ,,Seleki milk“ – Inđija i ,,DTD- Ribarstvo“ – Bački Jarak.
Na sajmu „Prodekspo-2014“ proizvodni program predstavilo je 2.400 izlagača iz 63 zemlje na više od 100.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Priredio: B. Gulan

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">