U okviru predsedavanja Republike Srbije Jadransko-jonskom inicijativom, Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede organizuje Konferenciju ministara poljoprivrede zemalja Jadransko-jonske inicijative na temu: „Budući izazovi ruralne politike“.

Ovaj skup je prilika da se razmotri mogućnost za međudržavnu saradnju u oblasti ruralnog razvoja i na njemu će govoriti predstavnici ministarstva poljoprivrede 8 zemalja članica i generalni sekretar Jadransko-jonske inicijative, Fabio Piljapoko.

Shodno zaključcima dosadašnjih bilateralnih susreta ministara, sve države članice Jadransko-jonske inicijative imaju mogućnost da definišu prioritete, aktivnosti i strateške pravce razvoja ruralne politike, u skladu sa nacionalnim okolnostima, raspoloživim resursima i potrebama. S tim u vezi, osnovni cilj sastanka u Beogradu, bio bi da države Jadransko-jonskog regiona predstave svoje dosadašnje i planirane aktivnosti na polju ruralne politike. Pored toga, razmotriće se i mogućnosti za saradnju država, zajednički nastupi i aktivnosti na pomenutom polju putem regionalnih inicijativa i procesa kao što je i sama Jadransko-jonska inicijativa.

Brojne regionalne inicijative, druge programe saradnje i organizacije treba osnažiti kako po pitanju opsega aktivnosti tako i njihove političke agende. Očekivani rezultat ovog sastanka jeste doprinos u afirmisanju regionalne saradnje u kontekstu sprovođenja ruralne politike.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar



<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">