Reklama

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović izjavio je danas da je više od polovine ukupnog izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije usmereno ka tržištima Evropske unije, što potvrđuje da domaći proizvođači prate najsavremenije trendove i da su naši propisi u velikoj meri usklađeni s propisima i standardima EU.
On je na Novosaskom sajmu, učestvujući u radu naučnog skupa „Prehrambena bezbednost i sigurnost – kvalitet i količine“, koji je organizovao Klub privrednih novinara Srbije, u saradnji s Društvom agrarnih ekonomista Srbije, rekao da se bezbednosti i sigurnosti hrane u Srbiji uvek poklanjala velika pažnja, „jer je to važno i za potrošače, ali i proizvođače“.

Tanjug (Jaroslav Pap)Tanjug (Jaroslav Pap)

„Među najvažnijim ciljevima razvoja poljoprivrede u Srbiji je podizanje i unapređenje konkurentnosti i kvaliteta naših proizvoda, a to, istovremeno, znači i da procesi proizvodnje, preprade i plasmana moraju biti usaglašeni sa važećim evropskim standardima“, rekao je Mahmutović, naglasivši da je konkurencija sve veća i da je samo visokim kvalitetom i odgovornim odnosom prema bezbednosti prehramebnih proizvoda moguće opstati na tržištu.

Na tom naučnom skupu je ukazano da Srbija preduzima sve neophodne korake kako bi bezbednost hrane bila na najvišem nivou, o čemu su govorili eminentni domaći stručnjaci dr Žaklina Stojanović, prof. dr Zoran Keserović, dr Jovanka Lević, prof. dr Milan Ostojić i Biljana Cvetković.

Na kraju rada naučnog skupa „Prehrambena bezbednost i sigurnost – kvalitet i količine“ uručena su i priznanja „Agro-biz lider“ za rad i zalaganje u oblasti poljoprivrede, a dodeljeno je ukupno 12 nagrada.

Izvor: Tanjug

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">