Kompanija Mars, jedan od vodećih svetskih proizvođača čokolade, namerava da kupi više od 20 odsto sertifikovanog kakaa u 2012. godini.

Time će Mars postati najveći korisnik sertifikovanog kakaa na svetu.

Na osnovu trenutnog sporazuma o kupovini, kompanija predviđa da će kupiti skoro 90.000 tona te sirovine, uz podsećanje da je u 2011. ostvaren cilj i kupljeno je 10 odsto količine sertifikovanog kakaa.

Mars ističe da je za samo tri godine značajno napredovao u ostvarenju svog cilja iz 2009, a to je da do 2020. koristi kakao sa sertifikatom u proizvodnji svih svojih čokolada, iako neki prozvodi možda neće biti očigledno brendirani.

U toj kompaniji veruju da je sertifikat najbolje sredstvo u industriji kojim se može dopreti do skoro pet do šest miliona farmera koji uzgajaju kakao i može im biti omogućena materijalna podrška i organizacija koja im je potrebna kako bi bili uspešni.

Zbog procene da će potražnja za kakaom nadmašiti globalne zalihe za milion tona do 2020, Mars je razvio sveobuhvatnu strategiju u kojoj su farmeri na prvom mestu kako bi se izborio sa ovim izazovom, navedeno je u saopštenju.

Inicijativa da bude korišćen održivo uzgajan kakao (Sustainable Cocoa Initiative), jedan je od najvećih i najefikasnijih pokušaja u industriji kakaa da bude povećana produktivnost, podstaknuti bolji prihodi farmera i ojačane zajednice koje uzgajaju kakao, ocenjuju u toj kompaniji.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">