Prema rečima direktora kompanije Najsfuds restorani, koja je vlasnik Mekdonaldsove franšize u našoj zemlji, planirano je da svake godine budu otvorena dva do tri nova restorana.

U Srbiji trenutno radi 17 Mekdonaldsovih restorana: 12 u Beogradu i po jedan u Subotici, Novom Sadu, Nišu, Velikoj Plani i Kragujevcu.

“Mekdonalds je trenutno neosporni lider na relativno nerazvijenom tržištu brze hrane u Srbiji, daleko ispred KFC-a sa četiri i Pica hata sa dva restorana”, izjavio je direktor Najsfuds restorana Dragoš Pavićević u intervjuu za portal Seenews.

Više novih Mek kafea

Pavićević podseća da su građani Srbije veliki ljubitelji kafe i da se kafići nalaze na bukvalno svakom ćošku, tako da je brendiranim lancima kafeterija jako teško da se probiju na tako zasićenom tržištu. Međutim, reakcije na šest otvorenih Mek kafea su odlične i planirano je širenje i ovog formata na našem tržištu.

“Ipak, treba napomenuti da u zemlji postoji veoma jaka tržišna tradicija nebredniranih restorana i kiosaka. Nažalost, trenutno ekonomska situacija u Srbiji i regionu značajno sputava dolazak novih i širenje postojećih brendova”, navodi on.

Najsfuds restorani su tokom 2012. godine otvorili dva nova objekta u Srbiji – na Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu i u tržnom centru Plaza u Kragujevcu. Pored njih, otvoren je i prvi Mekdonalds u Republici Srpskoj, u centru Banjaluke.

Prema Pavićevićevim rečima, fokus će u budućnosti biti na razvijenim tržištima poput Beograda i Novog Sada, ali i na lokacijama duž prometnih saobraćajnica.

Planirano je više novih drajv-in restorana, ali će Mekdonalds i dalje otvarati klasične gradske restorane. Vrednost investicije u jednan standardni Mekdonaldsov drajv-in u Srbiji u proseku iznosi 1,5 miliona evra.

Kada je reč o Bosni i Hercegovini, odnosno Republici Srpskoj, u narednih pet godina planirano je otvaranje ukupno tri restorana.

Prvi naredni Mekdonaldsov restoran, prema ranijim najavama, trebalo bi da bude otvoren već sledećeg meseca u Beogradu, i to u okviru tržnog centra Stadion na Voždovcu.

Izvor: SeeNews

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">