Kompanija „Mekorot“, koja se bavi izgradnjom postrojenja za tretman otpadnih voda i desalinizaciju, zaineteresovna da ulaže u Srbiju.

Izraelska kompanija „Mekorot“ zainteresovana je za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Srbiji, objavljeno je na sajtu Mistarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Mekorot.jpg
Kako se navodi na sajtu Ministarstva, u Srbiji postoji izražena potreba za ulaganjem u postrojenja za tretman otpadnih voda jer se trenutno svega 10 odsto otpadnih voda prerađuje, a veliki broj opština nema razvijenu ni kanalizacionu infrastrukturu.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović razgovarala je 15. avgusta u Beogradu sa predstavnicima izraelske državne kompanije „Mekorot“ o mogućim ulaganjima u Srbiju.

Tom prilikom Mihajlovićeva je predstavnicima kompanije „Mekorot“, koja se bavi izgradnjom postrojenja za tretman otpadnih voda i desalinizaciju, uručila novu knjiga prioritetnih projekata iz oblasti energetike i zaštite životne sredine.

Dogovoreno je da se, nakon što predstavnici „Mekorota“ analiziraju ponuđene projekte, organizuje sastanak ekspertskih timova koji bi razmatrali tehničke i finansijske aspekte izgradnje tih postrojenja, navodi se na sajtu Ministarstva.

Izvor: RTS

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">