Reklama

Metalac i Plazma najbolji su brendovi u Srbiji u prethodnih deset godina, saopšteno je na svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde su proglašeni pobednici jubilarne desete akcije „Najbolje iz Srbije“.
Ove godine za to prestižno priznanje je konkurisalo 175 brendova, a proglašena su 23 pobednika za 2013. godinu, kao i najbolji robni i korporativni brend u protekloj deceniji.

Metalac je proglašen za najbolji korporativni brend a Plazma za najbolji robni brend u prethodnoj deceniji.

U kategoriji Najbolji izvoznik, pobednici su Fijat automobili Srbija, i to kao veliko preduzeće, a među malim i srednjim preduzećima tu titulu je poneo Bioenerdži point (Bioenergy point).

Kada je reč o korporativnom brendu, nagrađeni su Koncern Bambi (hrana), Nektar (piće), Hemofarm (hemija, kozmetika, farmaceutski i srodni proizvodi), Alfa Plam (trajna potrošna dobra), Mona (odeća i obuća), NIS (proizvodna dobra i poslovne usluge), DIS (velika uslužna preduzeća) i Energoprojekt Entel (mala i srednja uslužna preduzeća).

U kategoriji robni brend, najbolji su Iskon ulje (hrana), Jelen pivo (piće), Meriks (hemija, kozmetika, farmaceutski i srodni proizvodi), Metalac posuđe (trajna potrošna dobra), Ikstrim intimo (Extreme intimo – odeća i obuća) i Hibrid suncokreta Sumo 1 PR (proizvodna dobra i poslovne usluge).

Nagrađeni su i Mamas biskvit haus (Mammas Biscuit House – najbolji lokalni brend), Premia (najbolja trgovinska robna marka) i Naše zrno, koje je ocenjeno kao najuspešnije uvođenje novog brenda.

U kategoriji stranih korporativnih brendova koji posluju u Srbiji laureat je Koka kola Helenik (Coca Cola Hellenic), a za najbolje uvođenje stranog brenda na tržište Srbije nagrada je pripala kompaniji Gazprom petrol stejšns (stations).

Za najbolje javno, državno ili dominantno državno preduzeće proglašen je Telekom Srbija, dok je futoški kupus najbolji brend sa zaštićenim geografskim poreklom.

Jubilarnu akciju „Najbolje iz Srbije“ koja je sinoć održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu organizovala je Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i dnevnim ekonomskim listom „Privredni pregled“.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">