Reklama

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin potvrdio je danas agenciji Beta da će 28. marta Upravnom odboru PKS podneti ostavku na tu funkciju. Ostavku podnosi, kako je rekao, iz ličnih razloga.
„Osećam odgovornost zbog onoga što sam planirao da uradim, a nisam uspeo. Trenutno nemam kapacitet da nastavim da radim s istim entuzijazmom s kojim sam radio u prethodnom periodu, niti da ostvarim ono što mi je bila namera dok sam bio na čelu PKS“, objasnio je Bugarin

On je dodao da će članovima Upravnog odbora, koji su ga izabrali za predsednika PKS, detaljno obrazložiti razloge zbog kojih podnosi ostavku.

Na Skupštini PKS, koja će takođe biti održana 28. marta, Bugarin će podneti izveštaj o dosadašnjem radu.

Kao naslednik Bugarina na čelu PKS nezvanično se pominje Željko Sertić, stručnjak za mala i srednja preduzeća, član Srpske napredne stranke (SNS) i šef Kancelarije za privredne aktivnosti te partije.

Očekuje se da će Bugarinu biti ponuđeno mesto savetnika u PKS.

Bugarin je juna 2011. po drugi put izabran za predsednika PKS, u mandatu od četiri godine. Bio je jedini kandidat za tu funkciju.

Tada je rekao da će mu prioritet biti nastavak reforme komorskog sistema, modernizacija PKS i primena evropskih i svetskih standarda, kao i povećanje konkurentnosti srpske privrede i bolje pozicioniranje izvoza kako bi se smanjio spoljnotrgovinski deficit.

Na čelo PKS-a Bugarin je prvi put izabran 2007. godine, a pre te funkcije, od 1989. godine, bio je na rukovodećim funkcijama u Poljoprivrednoj korporaciji Beograd (PKB).

Od 2001. do 2007. godine bio je generalni direktor PKB-a.

Izvor: Beta

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">