Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić razgovarao je večeras sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednika „Banatski paori“. Nakon sastanka, koji je trajao dva sata, poljoprivrednici su prihvatili predlog ministra Glamočića da se u petak, 6. septembra 2013. godine u 11 časova, u prostorijama ministarstva organizuje sastanak sa predstavnicima prerađivača u cilju postizanja dogovora o otkupnoj ceni suncokreta.

Ministar poljoprivrede rekao je da razume položaj poljoprivrednih proizvođača i ponovio da država ne može da određuje cene. On im je predložio da se organizuju u jedinstvenu Asocijaciju kako bi ubuduće lakše pregovarali o otkupnoj ceni.

Poljoprivrednici su prihvatili predloge ministra. Oni su za sledeću nedelju najavili generalni štrajk u slučaju da u petak ne bude postignut dogovor.

Ministar Glamočić sastao se sa predstavnicima „Victoria Group“

Ministar polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić sastao se danas sa predstavnicima kompanije „Victoria Group“. Na sastanku je dogovoreno da se otkupna cena ulјarice podigne na 27,08 dinara (u cenu je uklјučen PDV).

„Očekujem od ostalih prerađivača da otvore tržišnu utakmicu i izađu sa cenama većim od dogovorene. Nakon odgovora konkurencije, očekujem i od „Victoria Group“ da će korigovati cenu naviše“, izjavio je ministar Glamočić nakon sastanka sa predstavnicima ove kompanije.

Ministar polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sastaće se danas u 18 časova i sa predstavnicima ratara.

Izvor: Ministarstvo privrede

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">